Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană devansează prezentarea reformei politicii Uniunii în domeniul migraţiei

letteradonna.it
Ursula von der Leyen

Comisia Europeană a devansat pe 23 septembrie prezentarea mult aşteptatului său proiect de reformare a politicii UE în domeniul migraţiei ca urmare a incendiului din tabăra de refugiaţi Moria din Grecia, conform anunţului făcut de preşedinta instituţiei, Ursula von der Leyen, transmite AFP preluat de agerpres.

Acest nou pact privind migraţia şi azilul, amânat de mai multe ori, trebuia să fie prezentat pe 30 septembrie. Incendiul care a devastat tabăra de refugiaţi Moria de pe insula elenă Lesbos a adus însă în atenţie urgenţa unei soluţii europene durabile.

"Am convenit ca publicarea să fie devansată pe 23 septembrie", a declarat von der Leyen într-o conferinţă de presă.

"Prin accelerarea dezbaterilor sperăm să obţinem rezultate mai bune", a adăugat şefa executivului european, în contextul în care incendiul din Grecia este interpretat drept un simbol al eşecului politicii UE în domeniul migraţiei şi al diviziunilor între ţările europene, la cinci ani după criza din 2015.

Comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a subliniat săptămâna trecută necesitatea unui "mecanism permanent şi obligatoriu de solidaritate" între europeni, faţă de ţările din prima linie care gestionează sosirea migranţilor precum Grecia, Malta sau Italia. Noul pact trebuie să ofere, de asemenea, soluţii pentru accelerarea procedurilor de azil, pentru a se evita ca solicitanţii să rămână la nesfârşit în tabere de refugiaţi precum Moria, a spus ea.

În prezent au loc discuţii între UE şi autorităţile elene cu privire la o posibilă gestionare comună a centrului care urmează să înlocuiască tabăra Moria.

"În ultimele zile am început să ne gândim împreună la construirea unui centru de către autorităţile elene, care ar putea fi gestionat şi de autorităţile europene", a declarat Ursula von der Leyen. "Dar este foarte important să ne gândim la toate responsabilităţile", a continuat ea. "Va fi nevoie de un memorandum de înţelegere detaliat, care să stipuleze tot ce trebuie clarificat."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.