Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană îi trage preşul de sub picioare lui Victor Ponta

La doar două zile după primul tur al alegerilor prezindeţiale, premierul Victor Ponta primeşte o lovitură cruntă de la Comisia Europeană.

CE a redus semnificativ prognoza privind evolutia PIB-ului României în acest an, ca urmare a încetinirii cresterii în cel de-al doilea trimestru, anticipând un avans anual de 2%, fata de o crestere de 2,8% estimata în iunie, potrivit prognozei economice de toamna. În prognoza de primavara, Comisia anticipa o crestere economica de 2,5% pentru acest an.

"Ritmul cresterii economice s-a redus de la 3,5% în 2013 la 2,4% în prima jumatate a anului, în principal ca urmare a încetinirii puternice din al doilea trimestru, de 1,2% raportat la aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea a fost sprijinita de consumul privat si exporturile nete, în timp ce investitiile au continuat sa contribuie negativ la cresterea PIB. Ca urmare, avansul economic este estimat pentru 2014 este estimate la 2%", se arata în raportul Comisiei, citat de Mediafax.

Si prognoza pentru 2015 a fost revizuita în scadere, Comisia estimând un avans economic de 2,4% pentru anul viitor, fata de proiectia de 2,6% prezentata în raportul din primavara.

Pentru 2016, Comisia anticipeaza o crestere economica în România de 2,8%.


http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2014-11-4-18460158-0-contributia-consumului-investitiilor-cresterea-economica.jpg


Consum vs. investitii - contributia lor la cresterea PIB-ului Romaniei (Sursa: Comisia Europeana)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.