Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană îi urechează pe politicienii din PSD care au atacat-o pe Angela Cristea: 'Nu permitem să devină ţinta atacurilor! Sunt inacceptabile'

angela cristea

Comisia Europeană anunță că atacurile la adresa Angelei Cristea, reprezentantul CE în România, venite din partea social democratului Mihai Fifor, sunt inacceptabile și instituția așteaptă ca aceasta să primească același tratament de care beneficiază și ambasadorul român la Bruxelles.

"Comisia Europeană consideră inacceptabile atacurile personale la adresa ambasadorului nostru de încredere de la Bucureşti, Angela Cristea. Ne aşteptăm ca ambasadorul nostru la Bucureşti să fie tratat cu acelaşi respect cu care noi îl tratăm pe ambasadorul român la Bruxelles. Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină ţinta atacurilor în cadrul controverselor politice interne", a declarat Mina Andreeva, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, scrie mediafax.ro.

Citește și: Lovitură pentru Iohannis! Teoria năucitoare a lui Ioan Mircea Pașcu

Social democratul Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, o acuză pe Angela Cristea, reprezentant al Comisiei Europene în România, că dezinformează forul european și susține că atâta timp cât aceasta stă în funcție,președintele CE, Jean-Claude Juncker, va fi avea o percepție deformată a ce se petrece.

"Cel putin curioasa pendularea subita a domnului Junker in atitudinea fata de Romania, cu numai cateva zile inainte de preluarea Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o prima vedere, as fi tentat sa spun ca distinsul domn Junker confunda Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni si simte o nevoie aproape parinteasca sa dojeneasca Guvernul. Stiind insa cum isi ia informatia orice oficial european, chiar si domnul Junker, adica prin intermediul reprezentantilor diplomatici, nu ma mai mira nimic. La urma urmei, cand cea care informeaza Comisia Europeana este nimeni alta decat Angela Cristea, nu vad la ce lucruri bune ne-am putea astepta", spune Mihai Fifor, fost ministru al Apărării.

Citește și: Dăncilă: ‘Nu putem lăsa preşedintele să îşi încalce atribuţiile’

"După nota rușinoasă apărută în spațiul public, care arăta în mod clar implicarea politică a Angelei Cristea împotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta să fie schimbată imediat de șeful ei, domnul Jean-Claude Juncker. Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, asa ca nu e de mirare ca domnul Junker are o perceptie total deformata despre ce se petrece in Romania. Faptul că acesta a menținut-o în funcție, viciază în mod clar percepțiile și opiniile pe care domnul Juncker le are despre România", mai spus Fifor.

Reacția a venit ca răspuns la afirmațiile președintelui CE potrivit cărora Juncker are "dubii" privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială.

Citește și: Bomba lui Iohannis. Președintele a luat o decizie făra precedent .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.