Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, ÎNGRIJORATĂ privind OUG pentru recursul în anulare! Vicepreședintele CE: 'Încercăm să convingem autoritățile române să schimbe acest parcurs'

europarl.eu
Comisia europeana UE

Vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, a declarat că Executivul comunitar este profund îngrijorat de intenția Guvernului de la București de a da o ordonanță de urgență care să permită celor condamnați definitiv de Curtea Supremă să ceară rejudecarea.

Parlamentarii, decizie ULUITOARE marți noapte - Partidele politice pierd 140 de milioane lei. Bugetul AEP, diminuat

”Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, deja a contactat autoritățile române privind acest subiect și a transmis îngrijorarea noastră profundă față de situație și față de evoluții. Am vrea să susținem autoritățile române să se mențină pe drumul cel bun în reforma societății de-a lungul ideilor și sfaturilor din Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) pe Justiție. Deci, evoluțiile sunt îngrijorătoare, suntem profund îngrijorați și încercăm să convingem autoritățile române să schimbe acest parcurs”, a declarat Katainen pentru HotNews.

Pe 7 februarie, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis lui Frans Timmermans că vrea să dea OUG pentru recursul în anulare, această ordonanță fiind un act de dreptate, nu o amnistie și grațiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.