Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană INTERVINE în scandalul amenințărilor cu moartea la adresa unei jurnaliste: România să ia toate măsurile pentru protejarea libertăţii presei

emilia sercan

Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, a reacţionat la ameninţările primite de jurnalista Emilia Şercan, invitând autorităţile române să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertăţii presei, conform valorilor care stau la baza UE, relatează News.ro.

Citește și: ALERTĂ DNA îi răspunde lui Liviu Dragnea: 'Amânarea cauzei nu a fost urmărită de procurorul de ședință'

"Am luat la cunoştinţă cu îngrijorare de postarea jurnalistei Emilia Sercan, privind ameninţări primite, legate de activitatea sa de jurnalist. O presă liberă şi independentă este vitală pentru funcţionarea democraţiei, a statului de drept şi pentru respectarea drepturilor fundamentale. Invităm autorităţile române să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertăţii presei, conform valorilor care stau la baza Uniunii Europene şi sunt înscrise în Carta europeană a drepturilor fundamentale", afirmă Angela Cristea.

Citește și: Klaus Iohannis, atac exploziv la PRESĂ şi la GUVERN: Sunt vinovaţi pentru răspândirea euroscepticismului

Jurnalista Emilia Şercan, cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalţilor demnitari şi al conducerii unor instituţii de invăţământ, cel mai recent la Academia de Poliţie, a anunţat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că a primit ameninţări cu moartea. Emilia Şercan spune că a depus plângere la poliţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.