Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, atac exploziv la PRESĂ şi la GUVERN: Sunt vinovaţi pentru răspândirea euroscepticismului

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat miercuri, 17 aprilie, la Teatrul Naţional, a treia sa carte, intitulată "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa". În cadrul evenimentului, Iohannis a fost solicitat să explice motivele pentru care euroscepticismul se răspândeşte în Uniunea Europeană. Preşedintele a dat vina pe presa care dă în principal ştiri negative şi pe politicienii care caută un să dea vina pe alţii pentru propriile nerealizări.

CITEȘTE ȘI: Soluția cu efecte imediate: Cum scapi de aciditatea de la stomac

"În cazul știrilor, se știe că veștile bune nu prea aduc public. 'Good news is np news', cum se zice. Știrile negative fac audiență. Și atunci s-a vorbit foarte puțîn despre enormele reușite ale UE. În schimb, se apasă pedala acolo unde lucrurile merg prost. De exemplu, în ultima vreme s-a discutat enorm despre Brexit. Dacă s-ar fi discutat 2% despre reușitele UE cât se discuta despre nereușite, lucrurile ar fi fost mult mai echilibrate. Deci știrile negative despre Uniune prevalează.

Pe de altă parte, constatăm un fenomen care nu ar trebui să existe, dar există. Foarte mulți politicieni, când discuta în formate europene, sunt foarte entuziaști, discuta, rezolva probleme, au o abordare pro-UE. Pe urmă, se duc acasă în campanie electorală și încep să dea vină pentru toate nereușitele de acasă pe UE. Avem și noi un astfel de guvern și un astfel de partid majoritar, care este declarat antieuropean, nemulțumit de ce se întâmplă la Bruxelles, cum suntem tratați, că și cum problemele noastre ar fi fost create la Bruxelles, nu aici. La fel se întâmplă și în alte părți. Și încet, încet apare un euroscepticism care se răspândește", a afirmat Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.