Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană: Măsurile de protecţie împotriva atacurilor cibernetice sunt insuficiente

reuters
Julian King

Atacul cibernetic masiv care a afectat marţi companii din întreaga lume a arătat că este nevoie de intensificarea luptei împotriva ameninţărilor de acest tip, a declarat joi comisarul european pentru securitate, Julian King, informează AFP, conform agerpres.

'Dependenţa noastră faţă de internet, de aparate şi tehnologii conectate depăşeşte pentru moment capacitatea noastră de a ne proteja şi trebuie să ne protejăm', a insistat el, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Rusia IRONIZEAZĂ noul portavion britanic: 'Este o ţintă CONVENABILĂ' - VIDEO

Comisia Europeană 'va aloca 1,8 milioane de euro în plus pentru 14 state membre ale UE' pentru ca 'unităţile de reacţie informatică să fie consolidate' şi va întări unitatea dedicată delictelor cibernetice din cadrul Europol, a anunţat King. Atacurile cibernetice 'devin mai strategice, pentru că ne pun în pericol infrastructurile critice şi procesele noastre democratice. Ele devin mai endemice, deoarece se răspândesc prin reţelele informatice, ajungând până la operaţiunile esenţiale pentru lumea de afaceri şi pentru sectorul public', a constatat el.

Comisarul King a amintit că executivul european îşi va revizui în septembrie 'strategia asupra securităţii cibernetice' şi că va anunţa cu această ocazie 'un nou set de măsuri'. Trebuie făcute eforturi pentru a 'ridica obstacole mai structurale în faţa atacurilor cibernetice', pentru 'a creşte riscul pentru autorii acestor atacuri de a fi prinşi' şi 'pentru a ne perfecţiona cooperarea internaţională', a adăugat oficialitatea europeană. 'Trebuie văzut dacă nu cumva trebuie să ne modificăm comportamentele, la nivel de persoane fizice, companii şi instituţii publice', pentru o mai bună prevenire a unor astfel de atacuri, a mai spus King.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.