Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană negociază o soluţie cu SUA privind subvenţiile ilegale din domeniul aviatic

parlamentul european

Comisia Europeană a apreciat joi decizia Statelor Unite de a nu exacerba disputa de 16 ani privind subvenţiile ilegale din domeniul aviatic prin impunerea de noi tarife vamale, şi a anunţat că vrea să negocieze o soluţie pentru a încheia conflictul, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Guvernul Statelor Unite a anunţat miercuri că va menţine tarifele vamale suplimentare de 15% pentru avioanele Airbus şi de 25% pentru alte produse din UE, în pofida măsurilor luate de blocul comunitar.

"Comisia Europeană apreciază decizia Statelor Unite de a nu exacerba disputa de 16 ani privind subvenţiile ilegale din domeniul aviatic prin impunerea de noi tarife vamale, şi vrea să negocieze o soluţie pentru a încheia conflictul", a declarat un purtător de cuvânt al Executivului comunitar. Acesta a adăugat că pandemia de coronavirus (COVID-19) a afectat sever sectorul aviaţiei, făcând şi mai urgentă rezolvarea disputei.

Citește și: ULTIMA ORĂ Bucureștiul și 10 județe din țară, incluse de Germania pe lista 'zonelor de risc'

Ambele părţi ar trebui să se bazeze pe această decizie şi să-şi intensifice eforturile de a găsi o soluţie negociată, a precizat purtătorul de cuvânt.

Statele Unite au impus din octombrie 2019 tarife vamale suplimentare de 10% pentru avioanele Airbus şi de 25% pentru produse din UE, inclusiv whisky din Scoţia şi Irlanda, vin din Franţa şi brânzeturi din diverse regiuni. Ulterior, tarifele vamale suplimentare pentru avioanele Airbus au fost majorate la 15%. Cele mai afectate ţări sunt Spania, Germania, Franţa şi Marea Britanie (care produc avioane şi componente Airbus), dar taxele au afectat, în măsură mai mică, şi restul economiilor de pe piaţa unică europeană, ceea ce a dus la noi tensiuni între SUA şi blocul comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.