Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeana ia la rost toate statele membre in ultimul raport Rule of law

Euronews
comisia europeana rule of law

Ultimul raport "Rule of law" scoate la iveala probleme in toate sistemele judiciare din țările membre UE, iar Comisia Europeana  își încordează mușchii arătând îngrijorări si trimițând avertismente la pachet, către statele membre.

De subliniat că aceste recomandări nu vizează problematici prezente doar în raportul pentru Romania , fiind formulate și pentru alte State Membre cu problematici similare.

Astfel, recomandări cu privire la diferite modalități de garantare a independenței justiției au fost adresate și Croatia, Portugalia, Slovenia, Slovacia.

Recomandări cu privire la capacitatea organelor de anchetă a faptelor de corupție au fost adresate și Cipru, Italia, Franta, Luxemburg, SIovenia, Slovacia.

Recomandări cu privire la reglementarea activităților de lobby au fost adresate și Belgia, Danemarca, Estonia, Irlanda, Spania, Franta, Croatia, Italia, Letonia, Luxemburg, Ungaria, Olanda, Polonia, Slovacia.

Recomandări referitoare la independența serviciilor publice de media au fost adresate și Cehia, Cipru, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia, Slovacia.

Recomandări în ceea ce privește consultările publice și transparența în procesul decizional au fost adresate și Estonia, Cipru, Letonia, Luxemburg, Portugalia.

În fine, recomandări referitoare la înființarea și funcționarea institutelor naționale pentru drepturile omului au fost adresate și Cehia, Italia, Malta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.