Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană se teme că și alegerile din România vor avea de suferit: Cerere către mariile companii media ca Facebook și Google

romania ue comisia europeana

Comisia Europeană a îndemnat, marţi, companiile Facebook, Google şi Twitter să intensifice acţiunile pentru contracararea campaniilor care au rolul dezinformării, în contextul apropierii alegerilor europarlamentare.

"Comisia Europeană a prezentat astăzi primele rapoarte elaborate de semnatarii Codului de practici antidezinformare semnat în octombrie 2018. Comisia Europeană salută progresele înregistrate, dar îndeamnă ţările semnatare să intensifice eforturile în perspectiva alegerilor europarlamentare", a transmis marţi Executivul UE, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Citește și: Metodă inedită de a face rost de bani! Cât cere Adrian Mutu pentru 10 secunde

"Astăzi, Google, Facebook, Twitter, Mozilla şi asociaţiile comerciale reprezentând sectorul publicităţii au prezentat primele rapoarte referitoare la măsurile pe care le iau pentru a se conforma Codului de practici privind dezinformarea. Au fost unele progrese, în principal în eliminarea conturilor false şi în limitarea vizibilităţii website-urilor care promovează dezinformarea. Cu toate acestea, sunt necesare acţiuni suplimentare pentru asigurarea transparenţei reclamelor politice până la începerea campaniei pentru alegerile în statele membre UE, pentru a permite accesul adecvat la datele platformelor în scopul cercetării şi pentru a asigura cooperarea corespunzătoare între platforme şi statele membre prin puncte de contact, în Sistemul de alerte rapide", precizează Comisia Europeană.

"Dată fiind apropierea alegerilor europene, orice progres făcut în combaterea dezinformării este binevenit. Dar trebuie să mergem mai departe şi mai rapid până în luna mai. Nu vreau să ne trezim după alegeri şi să ne dăm seama că ar fi trebuit să facem mai mult", a declarat Julian King, comisarul UE pentru Securitate.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Anul trecut ni s-au tăiat niște bani și ni s-a promis ca anul acesta se revine ‘ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.