Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană se va consulta cu specialiști din industrie privind potențiala lansare a monedei euro digitale

gfmag.com
euro digital

Comisia Europeană solicită specialiștilor în servicii financiare să ia în considerare potențiala lansare a monedei euro digitale, conform cointelegraph.com.

Într-o notificare de marți, Direcția Generală pentru Stabilitate Financiară, Servicii Financiare și Uniunea Piețelor de Capital a Comisiei Europene a declarat că va pregăti o evaluare a monedei digitale a băncii centrale pe baza impactului așteptat asupra furnizorilor de servicii financiare, utilizatorilor de retail și camerelor de comerț. . Comisia se va consulta cu specialiști din industrie cu privire la problemele referitoare la euro digital, inclusiv plățile internaționale, confidențialitatea, impactul asupra sectorului financiar și stabilitatea financiară, cazuri de utilizare alături de plăți în numerar și regulile privind combaterea spălării banilor și combaterea finanțării terorismului.

„Pentru ca un euro digital să fie utilizat ca monedă unică, concomitent cu bancnotele și monedele euro, ar fi nevoie de un regulament al colegiuitorului, la propunerea Comisiei”, se arată în documentul de consultare. „În plus, ar putea fi necesare ajustări legislative suplimentare ale cadrului legislativ actual al UE pentru a se adapta la euro digital și, eventual, la monedele digitale emise de băncile centrale ale statelor din afara zonei euro.”

Consultările euro digitale le vor completa pe cele desfășurate de Banca Centrală Europeană, care a publicat recent concluziile focus-grupurilor comandate în septembrie 2021. Feedback-ul publicului larg și al comercianților au sugerat că potențiala lansare a unui euro digital ar putea beneficia de cazuri de utilizare atât online, cât și online. la punctele fizice de vânzare cu amănuntul. Comisia Europeană va accepta răspunsuri până pe 14 iunie.

Mairead McGuinness, șeful financiar al Comisiei Europene, a declarat în februarie că legislația privind un euro digital va fi propusă cândva în 2023. Banca Centrală Europeană a explorat dezvoltarea unui euro digital, deoarece interesul pentru monedele digitale ale băncilor centrale pare să crească la nivel global. . O consultare a BCE din octombrie 2020 până în ianuarie 2021 a constatat că un euro digital ar putea ajuta la scăderea ratelor dobânzilor, la accelerarea proceselor de tranzacție și la reducerea utilizării numerarului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.