Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană sprijină cu 6,9 miliarde de euro Siria și țările care găzduiesc refugiați sirieni

reuters
tabara refugiati

Comisia Europeană a anunțat, miercuri, că Siria și țările care găzduiesc refugiați sirieni vor fi sprijinite de comunitatea internațională cu 6,9 miliarde de euro, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al CE, cu ocazia celei de a patra conferințe de la Bruxelles cu tema „Sprijinirea viitorului Siriei și al regiunii”, comunitatea internațională s-a angajat să sprijine Siria și principalele țări care găzduiesc refugiați sirieni, în 2020 și ulterior, cu fonduri în valoare totală de 6,9 miliarde de euro.

Citește și: Guvernul a modificat regulile din starea de alertă! Ce măsuri se vor lua

La această sumă, contribuția Uniunii Europene este de 71% sau 4,9 miliarde de euro, din care 2,3 miliarde din partea Comisiei Europene și 2,6 miliarde din partea statelor membre ale UE.

UE și statele sale membre au contribuit cu cele mai multe fonduri la abordarea consecințelor crizei din Siria, mobilizând în total, din 2011, peste 20 de miliarde de euro sub formă de asistență umanitară, de stabilizare, de dezvoltare și economică, a mai anunțat CE.

„În aproape 10 ani de război, jumătate din populația siriană a fost nevoită să își abandoneze casele. Peste jumătate de milion de persoane și-au pierdut viața. Pentru o întreagă generație de copii sirieni, singura realitate pe care o cunosc este cea a războiului. Viitorul lor și viitorul țării lor sunt ținute în continuare ostatice. Europa nu poate ignora această stare de fapt și nu o va face. Toți sirienii merită un viitor mai bun, pașnic. Astăzi i-am reunit pe toți actorii internaționali relevanți pentru a ne confirma angajamentul de a sprijini poporul sirian și eforturile ONU în vederea găsirii unei soluții politice cuprinzătoare și de durată la conflictul sirian”, a declarat vicepreședintele Josep Borrell.

Citește și: Fiica fostului președinte vinde măști! Ce prețuri au și cum merge afacerea Elenei Băsescu

„UE a contribuit cu 20 de miliarde EUR ca răspuns la criza din Siria, fonduri care au venit în sprijinul a aproape 7 milioane de refugiați și persoane vulnerabile din comunitățile-gazdă. Prin angajamentul de astăzi al UE, continuăm să sprijinim aceste persoane și comunități. În întreaga regiune, UE a contribuit la construirea de școli, la asigurarea educației, la crearea unor plase de siguranță socială, la crearea de locuri de muncă și la asigurarea stabilității macroeconomice, în sprijinul refugiaților și al comunităților-gazdă. Vom depune, de asemenea, eforturi pentru relansarea economică a regiunii, pentru a contribui la redresarea post-COVID-19 și pentru a aborda problemele preexistente”, a spus Olivér Várhelyi, comisarul pentru vecinătate și extindere.

Potrivit CE, cea de a patra conferință de la Bruxelles cu tema „Sprijinirea viitorului Siriei și al regiunii” a reconfirmat angajamentul continuu al UE de a oferi sprijin sirienilor din Siria și din regiune, precum și comunităților-gazdă ale acestora din țările învecinate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.