Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană susţine poziţia României privind progresul în negocierea programelor operaţionale

newslettereuropean.eu
romania ue comisia europeana

Comisia Europeană (CE) susţine poziţia României de a atinge un progres decisiv în procesul de negociere care să permită aprobarea acordurilor de parteneriat şi programelor operaţionale până la finalul acestui an, se arată într-un comunicat al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), transmis joi.

În cursul zilei de joi a avut loc reuniunea informală a oficialilor statelor membre la care au participat, printre alţii, şi reprezentanţii Comisiei Europene, Marc Lemaitre - director general DG Regio, şi Andriana Sukova - director general adjunct DG Employment.

România a fost reprezentată de către Teodora Preoteasa, director general şi coordonatorul procesului de programare a fondurilor aferente politicii de coeziune pentru perioada 2021-2027, din cadrul MIPE.

Potrivit sursei citate, obiectivul reuniunii a fost, în principal, schimbul de puncte de vedere asupra procesului de programare, precum şi aspecte legate de încheierea perioadei de programare 2014-2020.

În acest context, oficialul MIPE a susţinut necesitatea aprobării cu celeritate a documentelor de programare, pentru a deschide cât mai curând liniile de finanţare pentru beneficiari, obiectiv susţinut şi de către forul european. Totodată, directorul general a menţionat că, în procesul de programare, România a luat în considerare toate elementele care vizează obiectivul verde stabilit la nivel european, acest lucru reflectându-se pe deplin în documentele de programare, precum şi necesitatea asigurării continuării actualelor proiecte mari de infrastructură (apă/apă uzată, cale ferată, eficienţă energetică şi surse regenerabile) care sunt vitale pentru dezvoltarea socio-economică.

"Directorii generali responsabili cu politica de coeziune la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene susţin rolul politicii de coeziune şi necesitatea unei abordări echilibrate între obiectivele stabilite la nivel european şi nevoia de reducere a decalajelor de dezvoltare dintre regiuni pentru a asigura eficacitatea, corectitudinea şi impactul durabil al fondurilor europene (...) Reprezentanţii Comisiei Europene au menţionat că susţin poziţia României de a atinge un progres decisiv al procesului de negociere care să permită aprobarea acordurilor de parteneriat şi programelor operaţionale până la finalul acestui an, asigurându-se concomitent calitatea acestor documente. Totodată, reprezentanţii Comisiei au accentuat importanţa incluziunii sociale în contextul creat de pandemie", se arată în comunicatul citat.

De asemenea, a fost amintită diversitatea noilor instrumente de finanţare, precum Fondul de Tranziţie Justă, fiind nevoie de creşterea capacităţii administrative a autorităţilor pentru a asigura o bună implementare a tuturor instrumentelor din politica de coeziune, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.