Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană va ancheta importurile de oţel la preţ de dumping din Turcia

WorldBakers
comisia europeana dublu standard

Comisia Europeană a anunţat joi că a deschis o anchetă pentru a stabili dacă Turcia practică o politică de dumping când vine vorba de exporturile sale de produse plate din oţel în Uniunea Europeană, într-un moment în care industria siderurgică din Europa se confruntă cu o scădere semnificativă a cererii, transmite Reuters.

Turcia a fost în 2018 principala sursă pentru importurile de produse plate din oţel în UE, cu o creştere de 65% până la 6,17 milioane tone comparativ cu 2017,  potrivit agerpres.ro.

Citește și: Banca Națională a României, anunț de ultim moment! Ce se întâmplă cu ratele românilor .

"Investigaţia va stabili dacă produsele care vor face obiectul anchetei au fost importate la preţuri de dumping şi dacă importurile la preţuri de dumping au provocat prejudicii industriei siderurgice din UE", a informat Comisia într-un comunicat publicat în Jurnalul Oficial.

Industria siderurgică europeană a suferit anul trecut o lovitură serioasă, consumul de oţel coborând cu 5,3%, cea mai proastă performanţă înregistrată după 2012, potrivit asociaţiei Asociaţiei Europene a Producătorilor de Oţel - Eurofer.

Pandemia de COVID-19 a dat o lovitură suplimentară activităţii unor sectoare cheie pentru consumul de oţel, precum constructorii de automobile care şi-au închis uzinele, ceea ce a determinat o serie de producători de oţel, precum ArcelorMittal, să închidă furnalele.

Citește și: Lovitură! Adrian Năstase, acțiune împotriva lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban

Eurofer, care a formulat plângerea care a stat la baza investigaţiei Comisiei, a informat luna trecută că producţia de oţel a UE s-a redus la jumătate iar comenzile noi au scăzut cu 70-75%. Tot luna trecută, comisarul european pentru Comerţ a avertizat că criza coronavirusului ar putea duce la acumularea de stocuri importante de oţel care ar putea să inunde piaţa din UE la momentul reluării activităţii.

Principalii exportatori de oţel în UE sunt China, India, Rusia, Coreea de Sud, Turcia şi Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.