Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană va cere Italiei clarificări asupra bugetului: 'Ar trebui să se gândească de două ori înainte să ne înveţe pe noi'

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană va trimite guvernului italian până joi seară o scrisoare prin care va cere clarificări privind propunerea de buget a Italiei, scrie Politico, informează News.ro.

Conform unui oficial de nivel înalt din Bruxelles şi a două surse guvernamentale de la Roma, scrisoarea Comisiei nu reprezintă o respingere a guvernului italian. Comisarul Pierre Moscovici va vizita Roma joi şi vineri iar întâlnirea sa cu ministrul Finanţelor, Giovanni Tria, face parte din procesul de clarificare.

Roma va avea termen până la începutul săptămânii viitoare să răspundă la scrisoare, după care Comisia va decide dacă Italia ar trebui să îşi modifice bugetul sau nu. Dacă vor fi cerute modificări, coaliţia de guvernare din Italia va avea la dispoziţie trei săptămâni.

Guvernul de la Roma nu are „nicio intenţie de a schimba un plan bugetar care va aduce creştere economică şi mai multe locuri de muncă”, conform unei surse din guvernul italian.

Sursa a adăugat că „Moscorovici ar trebui să îşi amintească că propria sa ţară a încălcat regulile ani la rând, aşa că ar trebui să se gândească de două ori înainte să ne înveţe pe noi lecţii”.

Între timp, o sursă apropiată preşedintelui Sergio Mattarella şi-a exprimat îngrijorările că „guvernul nu-l va asculta nici pe preşedinte şi nici UE şi vor continua cu acest buget”.

Companiile Moody’s şi Standard & Poor’s vor publica o decizie privind datoria suverană a Italiei săptămâna viitoare. Un oficial al Moody’s a declarat: „Dacă există un schimb neoficial de scrisori între Roma şi Bruxelles, vom lua acest lucru în considerare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.