Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană va finanța 17 proiecte de cercetare pentru dezvoltarea de tratamente pentru COVID-19

Digi24
coronavirus

Comisia Europeană a anunțat, vineri, că va suplimenta cu 37,5 milioane de euro suma alocată proiectelor de cercetare care vizează dezvoltarea de vaccinuri, tratamente și metode de diagnostic pentru COVID-19, prin programul Orizont 2020. În total, urmează să fie finanțate 17 proiecte, anunță MEDIAFAX.

Finanțarea totală alocată de CE acestor proiecte este de 47,5 milioane de euro, în condițiile în care, în ianuarie, Comisia anunțase că are un buget de 10 milioane de euro pentru acest program.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur: Acest fapt arată cât de bolnavă este România!

„Datorită acestei finanțări suplimentare din programul, Comisia crește la 47,5 milioane de euro finanțarea destinată apelului de urgență lansat în luna ianuarie pentru a combate epidemia de COVID-19”, scrie într-un comunicat emis, vineri, de Comisia Europeană.

„Finanțarea de urgență din cadrul programului Orizont 2020 permite cercetătorilor să-și înceapă imediat activitatea, pentru a combate epidemia de coronavirus pe mai multe fronturi. Comunitatea cercetătorilor a trecut la fapte extrem de rapid, ceea ce ne dă speranțe că vom fi în curând un pas mai aproape de obiectivul de a opri răspândirea virusului”, a declarat Mariya Gabriel, comisar pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Comisia negociază în prezent acorduri de grant cu beneficiarii selectați.

Citește și: Traian Băsescu explodează: Va arunca în aer!

Obiectul celor 17 proiecte va fi:

- Dezvoltarea de noi vaccinuri.

- Teste de diagnosticare rapidă la locul acordării asistenței .

- Noi tratamente, pentru care se va adopta o abordare dublă. În primul rând, accelerarea dezvoltării de noi tratamente aflate în curs de elaborare (inclusiv peptide terapeutice, anticorpi monoclonali și substanțe antivirale cu spectru larg), iar în al doilea rând, detectarea și identificarea de molecule care ar putea funcționa împotriva virusului, utilizând tehnici avansate de modelare și calcul.

- Îmbunătățirea epidemiologiei și a sănătății publice, inclusiv a pregătirii și a răspunsului la apariția focarelor. Aceste proiecte vor contribui la dezvoltarea de sisteme de monitorizare mai bune pentru a preveni și pentru a controla în mod eficient răspândirea virusului, precum și pentru a contribui la evaluarea dinamicii sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.