Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, vești bune pentru români: se impune salariul minim în țările europene

newslettereuropean.eu
romania ue comisia europeana

Comisia Europeană propune instituirea unor salarii minime adecvate în țările UE. Specialiștii au redactat o directivă care, dacă va fi aprobată, va asigura faptul că lucrătorii din UE sunt protejați prin existența unor salarii minime adecvate care să le permită un trai decent peste tot unde muncesc.

Citește și: Adriana Săftoiu PULVERIZEAZĂ listele PNL: Oameni fără cultură minimală, dar au știut să vorbească cu paltonul liderului

Directiva a fost anunțată miercuri de membrii Comisiei Europene. Potrivit acestora, atunci când sunt stabilite la niveluri corespunzătoare, salariile minime produc nu doar un impact social pozitiv, ci și beneficii economice mai ample, întrucât duc la reducerea inegalității salariale, contribuie la susținerea cererii interne și la consolidarea stimulentelor de a lucra, informează Mediafax.

Salariile minime adecvate pot ajuta și la reducerea diferenței de remunerare între femei și bărbați, întrucât sunt mai multe femei decât bărbați care câștigă salariul minim. Propunerea are și rolul de a contribui la protejarea angajatorilor care asigură salarii decente lucrătorilor, prin garantarea concurenței loiale.

„Propunerea de astăzi privind salariile minime adecvate este un semnal important că și în vremuri de criză demnitatea muncii trebuie respectată cu sfințenie. Am văzut că pentru prea mulți oameni munca nu mai este rentabilă. Lucrătorii trebuie să aibă acces la salarii minime adecvate și să își poată permite un nivel de trai decent. Propunem astăzi un cadru pentru salariile minime, cu respectarea deplină a tradițiilor naționale și a libertății partenerilor sociali. Odată cu îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață vor fi protejați nu numai lucrătorii noștri, ci și angajatorii care plătesc salarii decente, creându-se totodată baza pentru o redresare echitabilă, incluzivă și rezilientă”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.