Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europena, raport devastator pentru Guvern

comisia europeana

Comisia Europeana, in raportul de tara din 2015, plaseaza Romania pe ultimul loc in Europa la caitolul eficienta guvernamentala si pe penultimul loc la capitolul transparenta guvernamentala.

Ineficienta administratiei, a birocratiei si in special coruptia sunt semnalate in raport ca fiind o povara si o piedica pentru companiile din Romania. Comisia Europeana considera ca legislatia trebuie imbunatatita, iar controlul coruptiei sporit.

"Îmbunătăţrea activităţii administraţiei publice poate avea loc dacă va fi aplicată cu succes Strategia pentru Administraţie Publică aprobată în octombrie 2014", potrivit Comisiei Europene.

Pe lângă ineficienţa serviciilor administrative, România înregistrează un nivel scăzut al utilizării de către cetăţeni, de sub două cincimi dintre aceştia, a serviciilor online e-Government.

Un alt factor care împovărează companiile este cadrul legislativ instabil.

"Lipsa de transparenţă şi de predictibilitate a cadrului legislativ continuă să reprezinte o povară pentru companii, în special pentru firmele mici şi mijlocii şi start-up-uri", potrivit executivului UE.

Consultarea factorilor implicaţi este obligatorie în România, dar cu toate acestea nu are loc o abordarea serioasă a consultărilor dintre ministere, iar procedurile sunt deseori ineficiente şi opace. Analizele de impact sunt prezentate mai mult ca note explicative decât ca analize detaliate.

Guvernul foloseşte în mod excesiv proceduri de urgenţă pentru aprobarea legislaţiei, ocolind procedurile legislative standard.

"Există totodată îngrijorări legate de lipsa consolidării legilor existente şi absenţa unor evaluări sistematice, pentru a asigura că reglementările îşi îndeplinesc scopul", se mai spune în raport, potrivit Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.