Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia juridică a Camerei continuă dezbaterile pe OUG 6/2016

Eugen Nicolicea

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor continuă miercuri dezbaterile pe marginea OUG 6/2016 privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal, informează agerpres.ro

O primă serie de dezbateri a avut loc marţi, când deputatul USR Stelian Ion a cerut ca proiectul să fie scos de pe ordinea de zi şi să fie trimis la Comisia specială pentru legile Justiţiei pentru că vizează Codul de procedură penală şi Legea 304/2004. Însă, preşedintele Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a explicat că ordonanţa nu poate fi discutată în acest for pentru că proiectele elaborate aici se duc la Senat, iar aceasta a trecut deja prin Senat. 

Prezentă la dezbaterile de marţi, secretarul de stat în MJ Mariana Moţ a afirmat că "ordonanţa 6 a modificat mai multe acte normative". "Dumneavoastră va trebui să analizaţi fiecare act normativ care a fost modificat prin această ordonanţă şi să hotărâţi dacă menţineţi vreunul dintre aceste norme juridice sau le abrogaţi prin respingerea ordonanţei. Vor trebui analizate şi efectele produse de un astfel de act normativ", a spus aceasta. 

Ordonanţa 6/2016 a fost emisă în perioada Guvernului Cioloş. 

"Ordonanţa 6 a venit în urma unei decizii a Curţii Constituţionale care interzicea SRI să mai utilizeze acel instrument, acele dispozitive de interceptări care erau legale, folosite de procurori, cu aviz de la judecători, conform legii, în anumite dosare de cercetări penale. (...) În momentul în care CCR a dat această decizie şi ea intra în vigoare, o serie de dosare, inclusiv de corupţie, care se aflau pe rol la Procuratură şi chiar la DNA riscau să rămână blocate. (...) Şi atunci era important ca Guvernul să vină cu alternativă care să ţină cont de decizia CCR", declara, miercurea trecută, fostul premier Dacian Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.