Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia pentru Afaceri Externe a Senatului american va vota împotriva desemnării lui Pompeo secretar de stat

Donald-Trump-vs-Mike-Pompeo

Comisia pentru Afaceri Externe a Senatului american va vota după toate probabilităţile împotriva desemnării lui Mike Pompeo ca secretar de stat, după ce toţi membrii democraţi ai acestei comisii şi-au confirmat vineri poziţia "contra", însă cel vizat poate spera cu toate acestea să câştige un vot favorabil în plenul Senatului, săptămâna viitoare, informează sâmbătă AFP.

Senatorul Chris Coons a devenit vineri ultimul dintre cei zece democraţi membri ai acestei comisii care a anunţat că se va pronunţa, la fel ca ceilalţi nouă colegi ai săi, împotriva desemnării lui Pompeo, în timpul votului în comisie prevăzut pentru luni.

Comisia pentru Afaceri Externe numără 11 republicani şi 10 democraţi, însă o majoritate anti-Pompeo pare să se fi conturat, în condiţiile în care republicanul Rand Paul a anunţat de asemenea că va vota împotriva desemnării actualului şef al CIA drept secretar de stat.

În aceste condiţii, Pompeo va trebui să aştepte un vot în şedinţă plenară - pe care Casa Albă speră să-l organizeze la sfârşitul săptămânii viitoare - pentru a fi confirmat în funcţia de şef al diplomaţiei americane. Însă, chiar şi în acest cadru, situaţia pare delicată pentru candidatul desemnat de preşedintele Donald Trump, deoarece republicanii nu dispun în Senat decât de o strânsă majoritate, de 51 de voturi contra 49.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.