Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a votat un proiect referitor la Strategia UE cu privire la combaterea traficului de persoane

facebook
Astăzi, în ședința Comisiei pentru comunităţile de români  din afara graniţelor ţării, a fost votat cu unanimitatea membrilor prezenți, un proiect de opinie favorabil Comunicării Comisiei Către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic și Social European și Comitetul Regiunilor referitoare la Strategia UE privind combaterea traficului de persoane 2021- 2025 [COM(2021) 171].
Prin prezenta strategie, Comisia Europeană își reînnoiește angajamentul și instituie un cadru de politică solid  pentru  protejarea  persoanelor  vulnerabile  împotriva  traficului  de  persoane,  pentru consolidarea capacității de a acționa a victimelor, pentru aducerea infractorilor în fața justiției și pentru protejarea comunităților noastre. Acest angajament vizează, în principal, femeile și copiii. Prioritățile  și  acțiunile  stabilite  în  prezenta  strategie  vor  fi  puse  în  aplicare  în  perioada 2021-2025.

Florin Alexe, deputat PNL, a declarat pentru stiripesurse: Voi face toate demersurile necesare pentru stoparea traficului de persoane. Traficul de persoane este o infracțiune gravă și complexă, căreia îi cad victime în special persoane vulnerabile. Comisia Europeană propune instituirea unui cadru de politică pentru protejarea persoanelor vulnerabile împotriva traficului de persoane, pentru consolidarea capacității de a acționa a victimelor, pentru aducerea infractorilor în fața justiției și pentru protejarea comunităților noastre. Din postura de parlamentar, voi face toate demersurile necesare pentru stoparea traficului de persoane. Avem datoria față de viitoarele generații să ne implicăm total în stoparea acestor practice. Implicarea tuturor resurselor disponibile în lupta împotriva traficului de persoane este esențială pentru asigurarea securității la nivel european, pentru protejarea demnității umane și pentru respectarea drepturilor cetățenilor vulnerabili.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.