Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia pentru Regulament a Camerei Deputaţilor şi Senatului, decizie CRUNTĂ pentru 'traseişti'

alina gorghiu parlament motiune

Comisia de regulament a Camerei Deputaţilor şi Senatului a transmis, miercuri, Biroului permanent al Camerei că parlamentarii care părăsesc grupul din care fac parte şi nu se afiliază unuia deja existent nu îşi pot constitui propriul grup parlamentar. Decizia vine după ce deputatul PSD Daniel Suciu a solicitat marţi un punct de vedere al Comisiei de regulament privind înfiinţarea unui nou grup parlamentar, în condiţiile în care fostul premier Victor Ponta a anunţat că vrea să formeze grup parlamentar al Pro România.

Citeşte şi : Victor Ponta, dezvăluire INCENDIARĂ din CULISELE guvernării Dăncilă. Darius Vâlcov, pe post de păpuşar

Potrivit punctului de vedere transmis de Comisia pentru regulament Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, deputaţii care părăsesc grupul parlamentar din care fac parte devin deputaţi neafiliaţi, dacă nu se afiliază unui grup parlamentar. Astfel, deputaţii rămaşi neafiliaţi nu-şi pot constitui un grup parlamentar.

Totodată, potrivit articolului 19 alineatul (1) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, “formarea de grupuri parlamentare ale unor partide care nu au obţinut mandate în urma alegerilor este interzisă”.

Prevederile sunt în concordanţă cu articolul 33 alineatul (4) din legea 96/2006 privind statutul deputaţilor şi senatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, mai spune Comisia.

"Deputaţii sau senatorii care părăsesc grupul parlamentar din care fac parte (…) devin deputaţi sau senatori neafiliaţi, dacă nu se afiliază unui alt grup parlamentar. Deputaţii şi senatorii rămaşi neafiliaţi nu îşi pot constitui grupuri parlamentare”, se mai arată în hotărârea Comisiei de regulament.

Punctul de vedere a fost aprobat miercuri de membrii Comisiei de regulament, cu patru voturi “pentru” şi două abţineri.

Deputatul PSD Daniel Suciu a solicitat marţi un punct de vedere al Comisiei de regulament privind înfiinţarea unui nou grup parlamentar, după ce fostul premier Victor Ponta a anunţat că vrea să intre în Parlament cu partidul Po România.

Ponta a declarat miercuri că a vorbit cu preşedintele Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, organizarea şi funcţionarea şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, Ion Mocioalcă, iar acesta i-a spus că Pro România nu poate forma încă un grup parlamentar pentru că nu are zece deputaţi care au candidat pe aceeaşi listă. Ponta a susţinut însă că trei deputaţi PSD sigur vor mai veni în formaţiunea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.