Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia pentru transporturi şi energie a Senatului a avizat favorabil OUG privind pensiile de serviciu

Inquam Photos / George Calin
Senatul Romaniei

Comisia pentru transporturi şi energie a Senatului a avizat favorabil, luni, în unanimitate, Ordonanţa de urgenţă potrivit căreia pensiile de serviciu nu se vor mai majora anual în funcţie de creşterile salariale, ci de coeficientul de inflaţie, informează agerpres.ro

Pensiile de serviciu se actualizează din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă o pensie mai mică, se păstrează pensia aflată în plată, prevede ordonanţa. 

Actul normativ reglementează astfel pensiile personalului MAI, al MApN, al serviciilor de informaţii, cel aeronautic civil navigant profesionist, al Corpului Diplomatic şi Consular, al Curţii de Conturi, cel auxiliar din instanţe şi Parchete, al funcţionarilor parlamentari, dar şi al membrilor Senatului şi Camerei Deputaţilor. 

Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială urmează să dea raport asupra ordonanţei. Senatul este prima Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională. 

În 4 august, Guvernul a adoptat OUG 59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, precizând că aceste măsuri erau necesare în contextul în care Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede creşteri anuale semnificative în următorii ani, ceea ce ar fi generat, implicit, actualizarea pensiilor de serviciu cu sume ce ar fi putut produce efecte negative considerabile asupra bugetului de stat, din care sunt suportate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.