Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia SRI dă LOVITURA la Serviciu: se cer documente CLASIFICATE

Meritocratia
SRI

Comisia de control a SRI din Parlament va analiza toate documentele clasificate ale SRI din perioada alegerilor prezidențiale din 2009, pentru a vedea exact de rol a jucat Serviciul în acel eveniment, a anunțat președintele Comisiei, Adrian Țuțuianu.

”Săptămâna viitoare vom chema mai multe persoane la audieri. În acest sens am decis să chemăm la audieri un fost ofițer de informații, în cazul Andreea Cozma.

De asemenea, săptămâna viitoare o vom chema la audieri pe Ana Maria Pătru, fost președinte AEP, în legătură cu scrisoarea trimisă în Comisiei pentru ancheta alegerilor din 2009. În scrisoarea transmisă către Comisia specială de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009, doamna Pătru a precizat că nu se va prezenta la audieri, dar în schimb a transmis o scrisoare prin care și-a arătat disponibilitatea de a fi audiată în cazul Comisiei de control a SRI.

Am decis, ca în cazul în care vom fi sesizați în scris cu o solicitare despre activitățile SRI în anul 2009 să procedăm la o analiză a tuturor documentelor clasificate, care au legătură cu alegerile prezidențiale din 2009”, a spus Țuțuianu.

De asemenea, Comisia SRI s-a sesizat după ancheta demarată de jurnalista Sorina Matei, în legătură cu contractele atribuite de SRI către firma SIVECO, cea acuzată de Ana Maria Pătru că este de fapt o firmă paravan a serviciilor secrete.

”Am adresat o scrisoare conducerii SRI și am cerut un raport complet privind procedura de achiziție publică derulată de serviciu, în urma căruia a fost adjudecat un contract de către firma SIVECO. Este vorba despre contractul SII Analitycs. Dorim să știm care au fost procedurile de achiziție și modul de atribuire al contractului”, mai arată Țuțuianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.