Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COMISIE: Probleme în 20 de pagini din 400 în teza şefei DNA / VIDEO

cnatdcu mircea bob

Comisia de lucru desemnată de CNATDCU să analizeze teza de doctorat a şefei DNA a ajuns la concluzia că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat.

La ședința de joi au fost prezenți în sală 23 de membri ai CNATDCU, iar alți 11 au intervenit pe Skype. Două voturi s-au exprimat electronic, cvorumul fiind asigurat. Decizia a fost luată cu 35 de voturi ''pentru'' și o abținere.

„Pasajele care pot cădea sub calificarea română de plagiat reprezintă circa 20 de pagini din 444, ceea ce reprezintă aproape 4% din teză. Deci se constată o culpă în construcția demonstrației tezei, însă circumstanțele specifice trebuie luate în calcul pentru a stabili sancțiunea. Proporția reținută afectează, în concluzie, o mică parte a tezei.”, a declarat Mircea Bob de la Facultatea de Drept din cadrul UBB Cluj.

„(...) Se poate remarca că unele pasaje pot constitui o abatere de la etica științifică și academică. Însă, mergând mai departe, o lucrare poate fi calificată ca fiind plagiată în măsura în care fie din punct de vedere cantitativ, fie din punct de vedere calitativ, autorul acesteia și-a însușit expresiile sau ideile altor autori fără a-i cita, de natură să afecteze substanța lucrării. (...)  Prin urmare, comisia de lucru a propus să nu fie retras titlul de doctor”, a continuat acesta.

Tot acesta a mai spus că va propune ministrului Educației menținerea titlului de doctor.

„S-a reținut că în teza doamnei Kovesi nu este vorba nici pe partea de contribuție personală, care să fi fost plagiată sau pagini întregi. Sunt chestiuni de mică importanță sau lucruri care au intrat deja în limbajul comun”, a mai spus Mircea Bob.

Comisia de lucru a fost formată din trei specialişti - prof. univ. dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Robert Schumann" din Strasbourg (Franţa), prof. univ. dr. Claudia Ghica-Lemarchad, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes 1 (Franţa), şi prof. univ. dr. Radu Chiriţă, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca - trebuie să elaboreze un raport comun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.