Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisiile de specialitate din Parlament au oferit favorabil bugetului Ministerului Educaţiei Naţionale pe 2018

captura TV
Ministerul Educatiei

Comisiile pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat, marţi, cu 19 voturi "pentru" şi 11 "împotrivă", bugetul pe anul 2018 pentru Ministerul Educaţiei Naţionale, fiind aprobate şi însuşite toate amendamentele înaintate de parlamentari care suplimentează suma propusă de Guvern. Potrivit formei propuse de Ministerul Finanţelor, Ministerul Educaţiei Naţionale ar urma să primească în 2018 de la bugetul de stat 21,358 miliarde de lei, în creştere cu 326,56% faţă de 2017, conform Agerpres.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a subliniat că bugetul Ministerului Educaţiei pe anul 2018 este cu aproximativ 4 miliarde de lei mai mare faţă de 2017, ponderea în PIB fiind cu 0,2% mai mare. Ministrul Pop s-a declarat mulţumit "pentru că în actualul cadru legislativ au fost acoperite toate elementele din cadrul de guvernare şi tot ceea ce are nevoie şcoala românească".

Deputatul PNL Raluca Turcan a explicat că acest buget include transferul plăţii salariilor profesorilor de la autorităţile publice locale la Ministerul Educaţiei, iar sumele alocate "nu realizează şi o creştere a finanţării pentru îmbunătăţirea calităţii sistemului de educaţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.