Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisiile parlamentare reunite iau în dezbatere doar amendamentele admise la proiectul de buget

R Street Institute
deficit economie buget

Comisiile parlamentare reunite pentru buget-finanţe au decis, miercuri, să dezbată doar amendamentele admise la proiectul de buget de către comisiile avizatoare şi să le respingă pe cele deja respinse de către aceste comisii. Preşedintele Comisiei pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan (PSD), a precizat că, potrivit unei centralizări realizate în urma avizelor aprobate de comisiile de specialitate, 3.898 de amendamente au fost admise şi 227 respinse, conform Agerpres.

"Deci asta am votat noi ca de fapt aceste 227, dintr-un total de peste 4.000, să nu le luăm în dezbatere, pentru că ele au fost respinse în comisiile de specialitate. Asta e miza", a declarat el.

Nicolae Neagu, deputat PNL, a precizat că trebuie oferită posibilitatea susţinerii amendamentelor, în cazul în care unii membrii ai comisiei doresc acest lucru. "Ştim cum au fost date avizele, azi, în comisie, să nu ne ascundem de adevăruri. Unii au convenit să voteze în bloc amendamente admise, ulterior probabil comisia de buget dă drumul sau nu dă drumul, şi plenul la fel. Sau invers. Şi atunci, cei care avem amendamente, dacă acceptaţi, cel puţin, cele punctuale, care considerăm necesar a le expune să le expunem, sau vor fi colegi de-ai noştri, parlamentari, care vor veni, punctual, în zilele de audieri, să îşi susţină vreun amendament. Nu cred că e corect să îi spunem 'nu'", a precizat el.

"Cu siguranţă vor fi astfel de situaţii, când punctual putem să intervenim, acolo unde e nevoie, fie de îndreptare a unei erori materiale, fie de o altă discuţie. În schimb, vom discuta caz cu caz. Nu eliminăm această posibilitate de a discuta acolo unde sunt într-adevăr argumente", a declarat preşedintele Comisiei buget-finanţe din Senat, Eugen Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.