Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat bugetul ICR pe 2018

bugetul.ro
bugetul

Bugetul Institutului Cultural Român pe 2018 a fost aprobat, joi, de comisiile parlamentare reunite de buget- finanţe. Bugetul ICR este de 42.187.000 lei, în creştere cu 33% faţă de 2017.

Preşedintele ICR Liliana Ţuroiu a spus că în 2017 ICR a beneficiat de cel mai mic buget istoric vorbind, iar pentru 2018 motivele creşterii acestui buget sunt sezonul cultural Franţa-România şi pregătirea pentru participarea la Festivalul Europalia în 2019. "Dintre motivele creşterii bugetului pe 2018 aş menţiona includerea ICR în sezonul cultural Franţa-România. Suntem parte a unui proiect şi derulăm deja proiectele culturale care vor avea loc în Franţa şi, de asemenea, proiecte ale Franţei în România. (...) O altă fundamentare este HG 714 cu privire la desfăşurarea Europalia, cel mai mare festival de artă din lume la care România este invitată în 2019. Pregătirea acestui important eveniment este deja începută", a mai spus Ţuroiu, conform Agerpres.

Ea a adăugat că pentru Centenarul Marii Uniri există foarte multe acţiuni de anvergură în România şi străinătate pe care ICR le desfăşoară. Ţuroiu a menţionat că ICR are 18 reprezentanţe în lume, dintre care 15 în ţări din Europa, şi o filială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.