Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul de Prevenire a Coronavirusului va fi condus de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru

coronavirus

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru, conduce Comitetul de Prevenire a Coronavirusului, a anunțat, marți, Horațiu Moldovan. Potrivit acestuia, în cazul confirmării unui caz de coronavirus, se va comunica „pur și simplu, în primul rând pe site-ul Ministerului Sănătății”.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan a declarat, marți, că un Comitet de Prevenire a Coronavirusului va fi condus se colegul său, din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Întrebat dacă va comunica populației o posibilă confirmare de coronavirus, Horațiu Moldovan a spus că acest lucru va fi comunicat „pur și simplu, în primul rând pe site-ul Ministerului Sănătății”.

„Sigur că da (va fi isterie – n.r.), tocmai mesajul asta trebuie să îl dăm toți, să domolim acest fenomen pentru că nu are o baza obiectivă și este contraproductiv. Desigur, dacă vom avea coronavirus, îl vom internă la Boli Infecțioase, depinde de locul unde este, îl vom testa și îl vom îngriji. Și vom comunica acest lucru pe site-urile oficiale, în primul rând site-ul Ministerului Sănătății, al Institutului Național de Sănătate Publică, unde este și Comisia de Boli Transmisibile, condusă de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru. Toată lumea va ști acest lucru”, a spus Moldovan.

Citește și: Victor Ponta anunță dezastrul: O criză este inevitabilă, o repercusiune asupra economiei globale

Întrebat în continuare cum se asigura autoritățile că sunt respectate măsurile de auto-izolare la domiciliu și de carantină, Horațiu Moldova a spus că acest demers este atributul DSP-urilor.

„Avem în teritoriu direcții de sănătate publică care au medici epidemiologi și au inspecție sanitară care au sarcina să verifice acest lucru. Într-adevăr ei sunt puțini, asta este o problema, este motivul pentru care s-a luat decizia detașării unor doctori epidemiologi, de la celelalte direcții de sănătate publică din județele din centru țării care nu se confruntă cu apariția de călători expuși la risc, în zonale de frontieră”, a mai spus Moldovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.