Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul drepturilor omului din cadrul ONU critică Belarusul pentru executarea în secret a unui condamnat care reclamase că a fost torturat

jurnaltv.md
Belarus Aleksandr Lukasenko

Comitetul drepturilor omului din cadrul ONU a criticat Belarusul pentru executarea în secret a unui condamnat la moarte a cărui reclamaţie privind torturile suferite în detenţie era încă în curs de examinare, transmite joi AFP.

Comitetul format din 18 experţi independenţi solicitase explicit regimului de la Minsk, condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, să amâne execuţia lui Viktor Pavlov, condamnat pentru omor şi furt.

Familia condamnatului a fost recent informată de un tribunal local că pedeapsa capitală a fost aplicată, însă nu a primit niciun detaliu privind data sau locul execuţiei, potrivit Agerpres.ro.

Belarusul este singurul stat din Europa în care se mai aplică pedeapsa cu moartea.

Pavlov a fost al 15-lea condamnat la moarte executat în Belarus din 2010 până în prezent. El a recunoscut în scris faptele de care era acuzat, chiar în ziua în care a fost arestat şi fără a beneficia de asistenţă juridică. Apelul i-a fost respins.

Ulterior, el a susţinut că a fost torturat în închisoare, iar ancheta Comitetului drepturilor omului din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite în acest caz era în curs de desfăşurare.

Comitetul supraveghează respectarea de către state a angajamentelor asumate privind drepturile omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.