Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Economic și Social European lansează ediția 2021 a Premiului societății civile, având ca temă politicile climatice

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comitetul Economic și Social European (CESE) a lansat apelul la candidaturi pentru Premiul pentru societatea civilă 2021. Câștigătorii vor fi selectați dintre inițiativele care vizează promovarea unei tranziții echitabile către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, candidaturile pot fi depuse de toate organizațiile societății civile înregistrate oficial în Uniunea Europeană și care acționează la nivel local, regional, național sau european. Premiul este deschis și persoanelor fizice din UE, potrivit mediafax.ro.

„Proiectele trebuie să fi fost deja puse în aplicare sau să fie în curs de desfășurare. Cele planificate, dar a căror punere în aplicare nu a început încă la data de 30 iunie 2021, vor fi excluse”, a transmis CE.

Premiile, cu o valoare totală de 50.000 de euro, vor fi împărțite între maximum cinci câștigători. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc probabil în cadrul sesiunii plenare a CESE din 8 și 9 decembrie 2021 de la Bruxelles, în funcție de situația sanitară.

În 2020, CESE a înlocuit Premiul pentru societatea civilă cu un premiu unic, Premiul pentru solidaritatea civilă, dedicat luptei împotriva COVID-19. Prin acest premiu, CESE a adus un omagiu unui număr de 23 de organizații ale societății civile, persoane fizice și întreprinderi private din întreaga UE, care au dat dovadă de o solidaritate și o responsabilitate civică excepționale în lupta împotriva pandemiei și în atenuarea urmărilor teribile ale acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.