Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, întrunit marţi, a adoptat mai multe decizii

frf

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, întrunit marţi, a adoptat următoarele decizii, conform frf.ro, anunță news.ro

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 25 din 03.08.2020.

– Aprobă cu majoritate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 26 din 06.08.2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 27 din 11.08.2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi convocarea Adunării Generale Ordinare a FRF pentru data de 02.10.2020, ora 11:00, la Arena Naţională.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării meciurilor echipei naţionale de seniori a României cu Irlanda de Nord şi Austria.

Citește și: Anunț neașteptat! Ce premier va pune PSD după moţiune

– Aprobă cu unanimitate de voturi componenţa nominală a organismelor jurisdicţionale ale FRF pentru sezonul 2020/2021.

– Având în vedere faptul că nu toate cluburile care au promovat în Liga 3 au depus toate actele necesare în vederea afilierii, acordă cu unanimitate de voturi termen cluburilor să îşi completeze dosarele de afiliere până cel târziu vineri, 21.08.2020, ora 12:00. Mandatează cu unanimitate de voturi Comitetul de Urgenţă al FRF să adopte decizia cu privire la afilierea cluburilor nou-promovate în Liga 3.

– Aprobă cu unanimitate de voturi sistemul competiţional al Ligii 3, ediţia 2020/2021 astfel: 10 serii a câte 10 echipe, cu detaliile prezentate în şedinţa Comitetului Executiv. Criteriile de completare a locurilor vacante sunt cele prevăzute de Regulamentele FRF în vigoare, termenul limită fiind vineri, 21.08.2020. De asemenea, aprobă cu unanimitate de voturi începerea Ligii 3, ediţia 2020/2021, la data de 12.09.2020.

– Omologhează cu unanimitate de voturi rezultatele jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 2.

– Aprobă cu unanimitate de voturi creşterea de la 18 la 20 a numărului de jucători înscrişi în raportul de arbitraj în competiţiile organizate de FRF şi LPF în sezonul 2020/2021.

– Aprobă cu unanimitate de voturi omologarea rezultatelor play-off-ului Ligii 2 şi a rezultatelor de baraj pentru promovarea/menţinerea în Liga 1.

– Aprobă cu unanimitate de voturi calendarul competiţional al Ligii 1, ediţia 2020/2021, şi al Cupei României.

– Aprobă cu unanimitate de voturi sistemul competiţional al Ligii 2, ediţia 2020/2021 conform variantei aprobate de majoritatea cluburilor participante în sezonul 2020/2021 al Ligii 2 în cadrul videoconferinţei cu reprezentanţii FRF, urmând ca aceasta să înceapă la data de 29 august şi să se încheie la data de 23 mai 2020. Prima parte a sezonului urmează a se încheia, în principiu, la data de 5 decembrie 2020. Aprobă, de asemenea, principiile de promovare aplicabile în situaţia în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deţine licenţă sau nu îndeplineşte condiţiile de participare în Liga 1.

Citește și: Tătaru: ‘Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val’

– Aprobă cesiunea dreptului de participare în competiţii (Liga 3) de la LPS Cetate Deva către Clubul Sportiv Municipal Deva. Prin urmare dispune afilierea CSM Deva şi dezafilierea LPS Cetate Deva.

– Aprobă cu unanimitate de voturi asocierea clubului ACS Unu Fotbal Club Gloria Bistriţa cu LPS Bistriţa şi asocierea clubului AS FC Pucioasa cu CSŞ Târgovişte.

– Aprobă perioadele de transferuri pentru sezonul 2021/2022 astfel:

– perioada de vară 15 iunie 2021 – 6 septembrie 2021

– perioada de iarnă 18 ianuarie 2022 – 14 februarie 2022, pentru fotbalul în sală urmând ca perioada de iarnă să fie următoarea: 11 ianuarie – 7 februarie 2020

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca taxele FRF să rămână identice cu cele din sezonul anterior.

– Aprobă cu unanimitate de voturi amânarea Supercupei României, o primă dată la care jocul s-ar putea desfăşura fiind 7 aprilie 2021, aceasta putând însă a fi modificată în funcţie de situaţia existentă la nivel naţional din punct de vedere medical.

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca schimbările efectuate în timpul pauzelor (dintre reprizele timpului regulamentar şi/sau reprizelor de prelungiri), precum şi în perioada dintre sfârşitul timpului regulamentar de joc şi prima repriză de prelungiri nu se vor contabiliza ca fiind făcute în timpul uneia dintre cele 3 întreruperi ale jocului permise în prezent.

– Aprobă referatul Departamentului de fotbal feminin cu privire la amânarea începerii competiţiei Liga 1 de fotbal feminin şi modificarea regulamentară privind sancţionarea cluburilor care nu permit jucătoarelor să se prezinte la echipele naţionale.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente desfăşurării meciurilor dintre echipa naţională U21 a României şi cele ale Maltei şi Finlandei.

– Dispune cu unanimitate de voturi îngheţarea clasamentului Ligii 1 de Fotbal în sală şi prin urmare validează clasamentul existent în prezent.

– Aprobă cu unanimitate de voturi lista nominală a observatorilor oficiali de Arbitri aprobaţi de CCA pentru a activa la jocurile din Liga 1 în sezonul competitional 2020/2021.

– Aprobă cu unanimitate de voturi comisiile federale cu menţiunea că se completează Comisia de copii şi juniori astfel cum a fost aceasta prezentată cu un nou membru, domnul Cămui Cristian.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

– Aprobă cu majoritate de voturi principiile aplicabile desfăşurării competiţiilor în situaţia în care anumite jocuri aferente sezonului 2020/2021 nu se pot disputa din motive privind pandemia de COVID-19: Se împart competiţiile în faze competiţionale. Se vor stabili în concret datele de terminare a fiecărei faze a competiţiei. Niciun joc aferent unei faze a competiţiei nu poate fi reprogramat ulterior datei limită prevăzută mai sus (data de terminare a respectivei faze a competiţiei). Fiecare joc poate fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile de la data programării iniţiale, urmând ca organizatorul de competiţii să stabilească datele disponibile. Prin excepţie, etapele din Cupa României şi respectiv meciurile de baraj nu se pot reprograma.

Dacă la data reprogramării, jocul nu poate fi disputat, indiferent din ce cauză (inclusiv dacă nu se poate desfăşura din cauza echipei adverse), echipa care a cauzat reprogramarea va pierde jocul cu 3-0.

Dacă jocul nu s-a disputat iniţial din motive care ţin de ambele echipe şi nici nu se poate desfăşura la data reprogramată, atunci ambele echipe pierd jocul cu 3-0.

Pentru evitarea oricărui dubiu, primele faze ale competiţiilor sunt următoarele:

Liga 1 – finalul sezonului regulat (tur + retur)

Liga 2 – un tur (19 sau 20 de meciuri, după caz)

Liga 3 – 18 meciuri (tur + retur).

– Aprobă cu unanimitate de voturi componenţa nominală a Comisiei Tehnice pentru sezonul 2020/2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.