Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Internaţional Olimpic a lansat un prim manual pentru participanţii la Jocurile de la Tokyo

www.cotidianul.ro
Comitetul Olimpic Internațional

Comitetul Olimpic Internaţional a publicat miercuri un prim manual îndrumar pentru a ajuta sportivii şi părţile terţe interesate cu informaţii privind desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo în contextul pandemiei de coronavirus, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Acest prim manual de 33 pagini este destinat în principal federaţiilor sportive internaţionale şi tehnicienilor, iar celelalte îndrumare sunt aşteptate să apară în zilele următoare.

''Această serie de manuale oferă un cadrul de principii de bază pentru fiecare grup cheie din părţile interesate trebuie să le respecte înainte de călătoria în Japonia, la intrarea în Japonia, pe durata Jocurilor şi la părăsirea Jocurilor'', se arată într-un comunicat al CIO.

Măsuri de siguranţă, inclusiv purtarea unei măşti permanent, cu excepţia alimentării şi somnului, teste regulate pentru detectarea virusului, descărcarea unor aplicaţii de coronavirus în Japonia, minimizarea contactelor şi evitarea transportului public.

Citește și: DNA Constanța dă NĂVALĂ peste narco-traficanți - Patru dealeri luați PE SUS de anchetatori în dosarul fostului șef al Poliției Eforie

Sportivii vor petrece un timp scurt în Satul Olimpic şi se vor deplasa doar între locurile de desfăşurare a competiţiilor şi arenele olimpice.

''Sănătatea şi siguranţa fiecăruia la Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice de la Tokyo sunt prioritatea noastră principală. Fiecare avem rolul nostru de respectat. Ştim că aceste Jocuri Olimpice vor fi diferite în mai multe moduri. Pentru toţi participanţii la Jocuri, vor exista anumite condiţii şi constrângeri care vor solicita flexibilitate şi înţelegere'', a declarat directorul executiv al Jocurilor Olimpice al CIO, Christophe Dubi.

CIO a precizat că aceste manuale vor fi actualizate constant înaintea Jocurilor, care au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus şi se vor desfăşura în această vară între 23 iulie şi 8 august.

CIO şi organizatorii japonezi continuă preparativele pentru Jocuri, în pofida creşterii numărului de cazuri de COVID-19 în Japonia şi a stării de urgenţă decretate în regiunea Tokyo şi cele înconjurătoare.

Pe de altă parte, conform unor sondaje recente, circa 80% dintre japonezi susţin amânarea sau anularea Jocurilor Olimpice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.