Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Internaţional Olimpic, criticat dur de Putin: 'Nu ar trebui să divizeze, ci să unească oamenii'

Administratia Prezidentiala rusa
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat,marţi, Comitetul Internaţional Olimpic de politizare a sportului, în timp ce acesta analizează o decizie privind participarea sportivilor ruşi la Jocurile de anul viitor de la Paris, relatează Reuters.

Ruşii se confruntă cu probabilitatea de a fi nevoiţi să concureze sub un drapel neutru la Paris din cauza invaziei lui Putin în Ucraina. CIO nu a luat o decizie finală, dar a declarat că sportivii nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru actele guvernelor lor, conform news.ro

"În ceea ce priveşte mişcarea olimpică în sine, aş spune următorul lucru. Cred că liderii de astăzi ai federaţiilor internaţionale, Comitetul Internaţional Olimpic însuşi, denaturează ideea originală a lui Pierre de Coubertin - sportul ar trebui să fie în afara politcii", a spus el.

"Nu ar trebui să divizeze, ci să unească oamenii", a spus el.

Putin a spus că în ultimele decenii a existat o "comercializare inacceptabilă" a sportului, iar Jocurile Olimpice au căzut în capcana intereselor financiare.

El a spus că mişcarea olimpică se "degradează" - în sensul de "se deteriorează" - şi nu îşi îndeplineşte funcţiile cheie. "La urma urmei, scopul nu este doar de a stabili recorduri, ci şi de a uni oamenii".

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a declarat în mod explicit că Jocurile Olimpice ar trebui să stea departe de politică pentru a nu-şi pierde capacitatea de a uni oamenii.

Rusia, ca şi Uniunea Sovietică înaintea ei, a acordat întotdeauna o mare importanţă Jocurilor Olimpice ca o oportunitate de a se prezenta ca lider mondial. Dar în ultimul deceniu, sportivii săi au fost forţaţi să participe la Jocurile succesive fără steagul şi imnul lor naţional, în urma scandalurilor de dopaj.

Ucraina a ameninţat că va boicota Jocurile de la Paris dacă Rusia şi aliatul său Belarus vor participa, dar ministrul său al sporturilor a indicat într-un interviu acordat Reuters în luna iulie că ar putea renunţa la această ameninţare dacă sportivii din aceste ţări vor concura dub drapel neutru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.