Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Internaţional Olimpic nu a trimis invitații către Rusia și Belarus pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Paris 2024

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat joi că în cursul lunii iulie va trimite invitaţii pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 către toate statele membre, cu excepţia Rusiei şi Belarusului.

În data de 26 iulie, CIO va trimite invitaţii pentru ediţia următoare a Jocurilor Olimpice de vară celor 203 comitete olimpice naţionale eligibile, excluzând Rusia şi Belarus, dar şi Guatemala, al cărui comitet olimpic a fost suspendat în luna octombrie a anului 2022, din cauza unor ingerinţe politice, conform News.ro.

CIO a anunţat încă din martie că va decide „în timp util” problema delicată a prezenţei, sub steag neutru, a sportivilor ruşi şi belaruşi la Paris, lăsând această decizie la latitudinea sa şi „ fără a fi legată de rezultatele probelor anterioare de calificare olimpică”.

Chiar dacă CIO ar accepta sportivi din ambele ţări, sub un steag neutru, prezenţa lor va fi limitată: participarea acestor sportivi la sporturi de echipă „nu poate fi luată în considerare”, în timp ce Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) – unul din sporturile olimpice majore - refuză încă să-i reintroducă pe sportivii din Rusia şi Belarus în competiţiile sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.