Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Internaţional Olimpic, răspuns categori pentru guvernul ucrainean

CIO

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, miercuri, că se va opune unei iniţiative a guvernului ucrainean de a retrage federaţiilor statutul lor naţional dacă sportivii lor concurează împotriva ruşilor sau belarusilor, relatează Reuters.

CIO a sancţionat Rusia şi Belarus după invadarea Ucrainei de către Moscova în februarie 2022, dar săptămâna trecută a spus că a recomandat reintegrarea sportivilor ruşi şi belarusi în competiţiile internaţionale, însă ca neutri.

Miercuri, CIO a reacţionat la un decret al guvernului ucrainean care ar priva federaţiile de statutul lor dacă sportivii lor concurează pe scena internaţională împotriva ruşilor şi belaruşilor, spunând că apar „semne de întrebare serioase cu privire la autonomia sportului ucrainean”.

“O astfel de decizie a) ar afecta doar comunitatea sportului ucrainean şi Federaţiile Naţionale Sportive şi nu ar avea niciun impact asupra războiului pe care lumea vrea să-l oprească şi pe care CIO l-a condamnat atât de vehement”, a precizat CIO într-un comunicat.

CIO a menţionat şi o declaraţie atribuită Federaţiei Ucrainene de Tenis, care spunea că această acţiune ar „duce la distrugerea tenisului ucrainean”.

„Jucătorii din aceste ţări iau parte la aproape toate competiţiile şi vor deveni o sancţiune nu împotriva ruşilor, ci împotriva ucrainenilor”, se arată în comunicat.

Ucraina a decis anterior să nu permită sportivilor săi să concureze la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, dacă aceste competiţii includ sportivi ruşi.

CIO urmează să ia o decizie separată cu privire la participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile din 2024 la o dată ulterioară, în timp ce Ucraina a ameninţat că va boicota Olimpiada dacă ruşilor li se permite participarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.