Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Internaţional Olimpic se declară şocat de execuţia lui Navid Afkari

jocuri olimpice

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) s-a declarat şocat, sâmbătă, de faptul că luptătorul Navid Afkari a fost executat în Iran, potrivit news.ro.

“Execuţia luptătorului Navid Afkari în Iran este o veste foarte tristă. CIO este şocat de anunţul de astăzi. Thomas Bach, preşedintele CIO, a apelat personal la Liderul Suprem şi la preşedintele Iranului, în această săptămână, şi a cerut clemenţă pentru Navid Afkari, respectând totodată suveranitatea Republicii Islamice Iran.

Este profund trist că apelurile sportivilor din întreaga lume şi eforturile CIO, alături de Comitetul Olimpic Iranian, United World Wrestling şi federaţia de lupte din Iran nu şi-au atins obiectivul.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

Gândurile noastre sunt alături de familia şi prietenii lui Navid Afkari”, se arată într-un comunicat al CIO.

Găsit vinovat pentru că a ucis un funcţionar în timpul manifestaţiei din 2018, luptătorul iranian Navid Afkari a fost executat sâmbătă, în închisoarea Abel-Abad din Shiraz.

Cazul lui Afkari a atras numeroase reacţii din partea iranienilor şi a grupurilor de apărare a drepturilor omului. Chiar şi preşedintele american Donald Trump a îndemnat Iranul să nu îl execute pe bărbatul în vârstă de 27 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.