Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Internaţional Olimpic susţine că a devenit ţinta unei campanii organizate de dezinformare

digisport.ro
jocuri olimpice

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat joi că a devenit ţinta unor postări false pe social media în ceea ce pare ''o campania organizată de dezinformare'', transmite DPA, potrivit Agerpres.

Un comunicat al CIO precizează că astfel de postări au venit pe Telegram şi alte platforme, în mai multe limbi de circulaţie internaţională, şi că ''va continua să monitorizeze situaţia şi va lua măsuri acolo când va fi cazul şi va fi necesar''.

O postare recentă pe Telegram, de exemplu, susţinea că CIO vainterzice echipele din Israel şi Palestina la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor. CIO a spus că ''citatele pretinse a fi de la reprezentanţii CIO au fost fabricate recent şi adăugate la un raport de ştiri false pentru a-i da un aer de legitimitate.

''La începutul acestui an, a fost produs un întreg documentar cu conţinut defăimător, o naraţiune falsă şi informaţii false, folosind o voce generată de inteligenţa artificială a unui actor de la Hollywood de renume mondial. Acest lucru a fost eliminat de pe platformele de socializare din cauza acestei naturi fabricate şi defăimătoare. Toate acestea par să facă parte dintr-o campanie organizată de dezinformare'', se arată în comunicatul forului olimpic internaţional.

CIO a cerut reprezentanţilor platformelor social media care se întâlnesc cu un asemenea conţinut să verifice autenticitatea prin Biroul de presă al CIO înainte de a folosi informaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.