Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Internaţional Olimpic va reduce 'considerabil' numărul de invitaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo

gds.ro
Jocurile Olimpice

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis vineri să efectueze o "reducere considerabilă" a programului său de invitaţi pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), pentru a se conforma solicitărilor organizatorilor japonezi, care au decis săptămâna trecută să excludă spectatorii veniţi din străinătate, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP, potrivit AGERPRES.

"Pentru a se conforma concluziilor şi cererilor partenerilor săi japonezi, Comisia Executivă a CIO a decis (vineri) să acorde acreditare numai persoanelor care ocupă funcţii esenţiale şi operaţionale", a indicat forul olimpic mondial într-un comunicat.

Decizia CIO priveşte "o serie de programe, printre care programul de invitaţi al CIO şi invitaţiile adresate sportivilor olimpici legendari".

Vezi și: Medicul Beatrice Mahler dă sfaturi românilor care se imunizează: 'Vaccinul nu trebuie administrat unei persoane care este într-un puseu acut de boală'

"În plus, nicio acreditare nu va fi acordată însoţitorilor, indiferent de categoria de acreditare", a adăugat CIO.

Obiectivul CIO este, în special, acela de a evita ca multiplicarea invitaţiilor, prin intermediul partenerilor şi sponsorilor, pentru a ocoli astfel decizia Japoniei de a nu permite prezenţa spectatorilor străini.

Comunicatul precizează că "membrii CIO, în calitate de instanţă decizională finală a CIO, exercită astfel de funcţii (esenţiale şi operaţionale) şi vor asista la Jocuri".

Pentru prima oară în istoria olimpică, nu vor exista spectatori veniţi din străinătate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate iniţial în 2020, dar care au fost amânate cu un an din cauza pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.