Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul olimpic brazilian a scăpat de suspendarea dictată de CIO

olimpiada

Comitetului Internațional Olimpic (CIO) a anunțat marți că a ridicat parțial suspendarea Comitetului olimpic brazilian (COB), la trei săptămâni după arestarea fostului președinte al acestuia. COB a fost suspendat pe 6 octombrie în urma arestării președintelui său Carlos Nuzman (75 ani), suspectat că a participat la o rețea internațională de cumpărare de voturi care a permis orașului Rio de Janeiro să obțină organizarea JO 2016.

''Comitetul olimpic brazilian (COB) (...) va fi autorizat să-și exercite din nou drepturile ca membru la reuniunile Comitetelor olimpice naționale'', a anunțat CIO într-un comunicat. Această decizie va permite responsabililor brazilieni să ia parte la două reuniuni prevăzute săptămâna aceasta la Praga.

Comitetul executiv al CIO a declarat că responsabilii olimpici brazilieni au cooperat din plin în ultimele săptămâni, numindu-l în același timp pe adjunctul lui Nuzman, Paulo Wanderley Teixeira, președinte interimar. De asemenea, brazilienii au lansat un audit intern care până în prezent nu a pus în lumină legăturile dintre infracțiunile care îi sunt reproșate lui Nuzman și conturile Comitetului olimpic național, a recunoscut CIO, conform Agerpres.

Interdicția lărgită impusă după ancheta pentru corupție rămâne activă, a reafirmat CIO. ''Nu va exista o decizie de anulare definitivă a suspendării provizorii a COB de către CIO până când procesul nu se va încheia'', a adăugat CIO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.