Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comore: Colonelul Azali Assoumani, ex-pucist, a fost ales preşedinte al ţării (rezultate provizorii)

operationworld.com
comore

Colonelul Azali Assoumani, ex-pucist, a fost ales preşedinte al Uniunii Comorelor (ţară insulară din Oceanul Indian) la încheierea unor alegeri prezidenţiale parţiale organizate în secţiile de votare unde cel de-al doilea tur de scrutin a fost marcat de violenţe, indică rezultate provizorii date publicităţii joi de către Comisia electorală, relatează AFP. 

Colonelul Assoumani a obţinut 2.271 de voturi, faţă de 1.308 pentru rivalul său, candidatul care îşi încheie mandatul, Mohamed Ali Soilihi. El şi-a consolidat astfel avansul pe care-l obţinuse după cel de-al doilea tur al prezidenţialelor din aprilie, potrivit rezultatelor. 

Cel de-al doilea tur de scrutin din 10 aprilie a fost marcat de mai multe acte de violenţă, inclusiv distrugerea urnelor, în principal la Anjouan, una dintre cele trei insule ale Uniunii Comorelor. Curtea Constituţională a ordonat atunci organizarea unor alegeri parţiale, care au avut loc miercuri în 13 secţii de votare, toate situat în Anjouan. 

Colonelul Assoumani, care a mai ocupat funcţia supremă în stat în perioada 1999-2006, s-a clasat pe primul loc la cel de-al doilea tur de scrutin, dar nu l-a devansat pe principalul său adversar, Mohamed Ali Soilihi, decât cu 2.000 de voturi. 

Rezultatele provizorii ale acestor alegeri parţiale, care se vor adăuga primelor rezultate, îi vor permite lui Assoumani să rămână pe primul loc.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.