Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania acuzată de Clotilde Armand vine cu replica: primarul și-a propus să ne desființeze cu orice preț

Inquam Photos / George Calin
clotilde armand

Compania de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 a respins, joi, acuzaţiile aduse în urmă cu o zi de Primarul Sectorului 1 privind achiziţia de nebulizatoare. Compania spune că primarul face afirmaţii neacoperite şi încearcă să denigreze conducerea actuală şi şi-a propus să o desfiinţeze cu orice preţ, fără să dialogheze real şi fără să răspundă formal la propunerile constructive vizând activitatea acesteia, în beneficiul cetăţenilor din Sectorul 1.

Citește și: Clotilde Armand face acuzații cu iz penal: Probe într-un dosar DNA, scoase la vânzare de o companie din subordinea CL 1

”Primarul Sectorului 1 face afirmaţii neacoperite şi încearcă să denigreze conducerea actuală şi o echipă de specialişti CIDS1, a căror singură vină este că lucrează la o companie publică din structura administraţiei locale pe care edilul şi-a propus să o desfiinţeze cu orice preţ, fără să dialogheze real şi fără să răspundă formal la propunerile constructive vizând activitatea acesteia, în beneficiul cetăţenilor din Sectorul 1. Astăzi, în postarea sa de pe pagina personală de Facebook, Doamna Primar Clotilde Armand face afirmaţia că vânzarea prin licitaţie publică a nebulizatoarelor achiziţionate în anul 2020 în timpul pandemiei de Covid-19, este o încercare de a distruge probe”, scrie Compania într-un comunicat.

”În replică la această afirmaţie, informăm opinia publică şi pe Doamna Primar că actuala conducere a CIDS1 aplică în mod transparent şi cu respectarea actelor normative în vigoare, toate etapele necesare ducerii la îndeplinire a Deciziei Curţii de Conturi a României nr.11 din 2022 care, la pct.4 a impus companiei următoarea măsură. Stabilirea întinderii prejudiciului cauzat de achiziţia celor 1.200 de nebulizatoare, pentru care nu se justifică necesitatea achiziţiei, iar unităţile şcolare nu dispun de aprobările şi avizele legale impuse pentru utilizarea acestora, înregistrarea în contabilitate a debitului, dispunerea măsurilor legale privind recuperarea sumelor plătite şi reîntregire aportului la capitalul social din care au fost efectuate aceste achiziţii. Termen de realizare : 31.08.2022”, spune instituţia.

Compania de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 mai arată că în misiunile procurorilor DNA desfăşurate la sediul CIDS1, legate de instrumentarea dosarului achiziţiei respective, nu a fost niciodată solicitată instituirea sechestrului pe bunurile achiziţionate şi nici nu a fost primită vreo comunicare oficială că acestea reprezintă probe în cazul investigat.

”Conducerea companiei asigură cu responsabilitate gestionarea legală şi judicioasă a resurselor existente, luând permanent măsuri de reducere a costurilor şi de maximizare a veniturilor companiei din orice surse posibile şi se conformează legilor şi deciziilor organismelor care îi evaluează activitatea. Astfel, iată – punct cu punct – demersurile întreprinse pentru punerea în aplicare a măsurii de mai sus a Curţii de Conturi, precum şi a hotărârilor luate de organele statutare ale companiei: stabilirea prejudiciului s-a făcut prin inventarierea şi evaluarea obiectelor; aplicarea procedurii de valorificare a obiectelor a fost făcută conform legii; publicarea pe portalul de achiziţii publice SEAP a anunţului privind vânzarea; demararea procesului etapizat de vânzare prin licitaţie publică cu strigare la sediul companiei a celor 3 loturi de nebulizatoare”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, ”procedura de vânzare la licitaţie publică cu strigare a avut deja loc în trei runde, ultima rundă s-a încheiat astăzi la ora 16:30”.

”Totul este transparent, la vedere – atunci, ne punem public întrebarea legitimă: Doamna Primar, de ce faceţi astfel de afirmaţii şi induceţi în eroare pe toată lumea?!”, mai afirmă Compania de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 . Primăria Sectorului 1 a anunţat, miercuri, că 1.200 de nebulizatoare achiziţionate la suprapreţ şi care sunt probe într-o anchetă DNA au fost scoase la licitaţie publică de o companie subordonată Consiliului Local, fără ca instituţia să fie consultată. ”Consilierii locali PNLPSD de la Sectorul 1 încearcă să distrugă probele”, susţine primarul Clotilde Armand. Ulterior, Armand a afirmat că acei consilieri PNL şi PSD au cerut oamenilor numiţi de ei să şteargă anunţul licitaţiei. ”PSD a furat şi PNL acoperă jaful de la Sectorul 1”, a susţinut ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.