Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Adidas va lansa noi țesături din poliester reciclat și deșeuri de plastic marin și va extinde liniile de produse care le folosesc

MVP Baseball School
adidas

Compania Adidas va lansa noi țesături din poliester reciclat și deșeuri de plastic marin și va extinde liniile de produse care le folosesc, după succesul încălțămintei realizate în colaborare cu organziația de mediu Parley pentru Oceans, anunță Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Adidas a colaborat pentru prima dată cu Parley în 2015 și a crescut treptat producția de încălțăminte ce folosește plastic colectat de pe plaje și regiuni de coastă pentru a realiza mai mult de 11 milioane de perechi în 2019, dintr-un total de peste 400 de milioane.

Citește și: `Băi talent: nu-ți e rușine!`Fostul ministru al Educației în guvernul Boc a jignit grav un geniu al muzicii românești

Fundația Ellen MacArthur, o organizație caritabilă care promovează trecerea economiei către un model circular care elimină deșeurile, spune că mai puțin de 1% din materialul folosit pentru îmbrăcăminte este reciclat.

Adidas va continua să realizeze încălțăminte și haine din plastic din ocean în 2020 și va lansa, de asemenea, țesătură „Primeblue” care conține deșeuri marine pe care le va folosi în colecțiile existente, cum ar fi pantofii Ultraboost.

În total, firma germană va produce în 2020 15-20 de milioane de perechi de pantofi folosind plastic din ocean.

Poliesterul reciclat costă cu 10% mai mult, însă Adidas dorește să reducă prețul, astfel încât mai mulți consumatori să își permită să aleagă produse durabile.

Citește și: Se bat cap in cap! A refuzat propunerea .

Adidas spune că vrea mai mult de jumătate din poliesterul pe care îl folosește în 2020 să fie reciclat și să crească până la 100% până în 2024.

Nike folosește fire din poliester reciclat pentru pantofii Flyknit, spunând că măsura a ajutat la reciclarea a peste 4 miliarde de sticle de plastic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.