Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania aeriană scandinavă SAS a încheiat un nou contract de credit

Delta
motoare avion

Compania aeriană scandinavă SAS a încheiat un nou contract de credit, pentru 5,5 miliarde de coroane suedeze (505,5 milioane de dolari), cu firma americană de investiţii Castlelake, pentru a-şi refinanţa împrumuturile, a creşte lichiditatea şi a sprijini ieşirea din procedurile de restructurare voluntară, a anunţat sâmbătă compania aeriană, citată de Reuters.

Împrumutul oferit de Castlelake va refinanţa şi va înlocui un contract de credit de finanţare al companiei de 7,7 miliarde de coroane (707,6 milioane de dolari) încheiat cu fonduri gestionate de Apollo Global Management, a spus compania, conform News.ro.

”Prin încheierea acestui acord de investiţii, SAS face următorul pas în procesul capitolului 11 din SUA”, a declarat CEO-ul Anko van der Werff, într-un comunicat.

Compania a spus că va solicita aprobarea Curţii SUA pentru acordului de investiţii şi a noii finanţări, cât mai curând posibil, în noiembrie 2023.

SAS a spus că finanţarea vine ca parte a structurii tranzacţiei convenite cu un consorţiu format din Castlelake, Air France-KLM S.A., firma daneză de investiţii Lind Invest şi statul danez, în urma procedurii sale de faliment.

Air France-KLM, Castlelake şi Lind Invest nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

În octombrie, compania a declarat că Castlelake va lua un pachet de acţiuni de aproximativ 32% în SAS, cel al Air France-KLM va fi de aproximativ 20%, iar statul danez va deţine aproximativ 26% din acţiuni, adăugând că investiţiile totale în SAS reorganizată s-ar ridica la 12,9% miliarde de coroane suedeze (1,16 miliarde de dolari).

Cel mai mare transportator aerian din Scandinavia a solicitat protecţie în caz de faliment în Statele Unite la jumătatea anului 2022, după ani de luptă cu costuri ridicate, împreună cu cererea scăzută a clienţilor, cauzată de pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.