Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania americană Moderna va înfiinţa în Kenya prima sa fabrică de vaccinuri anti-COVID-19 din Africa

Compania farmaceutică americană Moderna a anunţat luni construirea în Kenya a primei sale fabrici de vaccinuri ani-COVID-19 din Africa, după ce a semnat cu autorităţile kenyene un acord prealabil care prevede producerea a 500 de milioane de doze pe an, relatează AFP.

Compania americană intenţionează să investească 500 de milioane de dolari (460 de milioane de euro) în această fabrică, care va produce vaccinuri pe bază de ARN mesager pentru întreg continentul african, care se confruntă cu o lipsă acută de doze de vaccinuri în lupta împotriva COVID-19.

"Lupta împotriva pandemiei de COVID-19 în ultimii doi ani a reamintit eforturile necesare pentru a asigura un acces echitabil la sănătate. Moderna este hotărâtă să facă parte din soluţie", a declarat directorul general Stephane Bancel într-un comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Moderna a afirmat că speră ca această fabrică să înceapă să distribuie vaccinul său anti-COVID-19 în Africa anul viitor, în vederea creşterii acoperirii vaccinale în ţările cel mai puţin protejate împotriva virusului.

"Investiţia Moderna în (fabrica din) Kenya va ajuta la trecerea către un acces echitabil la vaccinuri la nivel mondial şi este emblematică pentru evoluţiile structurale care vor permite Africii să devină un motor al creşterii durabile la nivel mondial", a declarat preşedintele kenyan Uhuru Kenyatta într-un comunicat.

La mai bine de un an de la administrarea primei doze de vaccin anti-COVID-19 din lume, doar 12,7% din cei 1,3 miliarde de locuitori ai Africii sunt complet vaccinaţi.

Pandemia de coronavirus a evidenţiat dependenţa continentului african de vaccinurile importate.

În prezent, doar 1% din vaccinurile anti-COVID-19 folosite în Africa sunt produse pe continent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.