Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania auto Ford intenţionează să desfiinţeze 3.000 de locuri de muncă

pinterest
Ford siglă

Compania auto Ford a anunţat, luni, că intenţionează să desfiinţeze 3.000 de locuri de muncă, majoritatea la unităţi de producţie din America de Nord şi India, în contextul planului de restructurare a activităţilor pentru a concura cu Tesla în cursa pentru dezvoltarea de a vehicule electrice.

Directorul general al companiei Ford, Jim Farley, a afirmat în mai multe rânduri în ultimele luni că producătorul auto cu sediul central în Dearborn, Michigan, are prea mulţi angajaţi, argumentând că unii nu au calificările necesare pentru redirecţionarea producţiei spre vehicule electrice şi servicii digitale pentru vehicule, potrivit Mediafax.ro.

"Eliminăm activităţi de lucru, reorganizăm şi simplificăm funcţionarea activităţilor. Veţi afla detalii de la şefii domeniilor de producţie spre sfârşitul acestei săptămâni", au declarat marţi, într-un comunicat comun citat de Reuters, directorul general, Jim Farley, şi preşedintele Ford, Bill Ford. Acţiunile companiei au scăzut cu 4,8% imediat după anunţ.

Ford a iniţiat deja separarea activităţilor de producţie pentru vehicule electrice, vehicule cu ardere internă şi vehicule comerciale.

Asociaţia Unită a Angajaţilor din Industria Auto (United Auto Workers, UAW), sindicatul din SUA şi Canada, a exprimat preocupări că tranziţia spre maşini electrice va conduce la diminuarea numărului de angajaţi şi la dispersarea locurilor de muncă spre firme din afara industriei auto, din domeniile acumulatorilor şi sistemelor de software.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.