Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de Apă Arad a fost amendată cu 50.000 de lei pentru poluarea unui canal din municipiul reşedinţă

garda de mediu

Compania de Apă Arad a fost amendată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu, pentru deversări ilegale de ape reziduale în canalul Mureşel, care traversează municipiul Arad, sesizarea fiind făcută de către filiala judeţeană a USR, potrivit Agerpres.

"În urma sesizării şi a buletinelor de analiză depuse de USR Arad, Garda de Mediu a dispus măsuri pentru remedierea problemelor şi a amendat Compania de Apă Arad SA cu 50.000 de lei", a anunţat USR, printr-un comunicat de presă remis marţi. 

În răspunsul primit de USR de la Garda de Mediu, ataşat comunicatului de presă, se arată că s-au efectuat mai multe verificări privind calitatea apelor din canalul Mureşel, fiind înregistrate depăşiri de până la 70 de ori ale unor parametri reglementaţi. 

"Au fost identificate ape pluviale cu caracter fecaloid menajer, evacuate permanent în canalul Mureşel de Compania de Apă prin evacuarea neconformă (ilegală) din strada Şezătorii, principala sursă de poluare a canalului Mureşel identificată. Compania de Apă gestionează reţeaua de canalizare pluvială primită de la Primăria Municipiului Arad, pe bază de proces verbal de predare-primire în administrare şi exploatare", se arată în comunicatul USR.

Citește și: Alertă de ULTIMĂ ORĂ - Cod roșu de inundații pe râuri din județul Bistriţa-Năsăud

Sesizarea USR a fost făcută în 17 aprilie, iar verificările autorităţilor au avut loc în 22 aprilie, 25 aprilie, 16 şi 17 mai. fiind prelevate probe care au confirmat poluarea canalului. 

Garda de Mediu a dispus, printre altele, revizuirea autorizaţiei de mediu a SC Compania de Apă Arad SA, conformarea la condiţiile de calitate a apelor evacuate în canale deschise, realizarea de stăvilare/vane la evacuările în canalul Mureşel, eliminarea evacuărilor de ape uzate menajere prin realizarea de racorduri la canalizarea menajeră. 

În răspunsul scris al Gărzii de Mediu se arată că amenda de 50.000 de lei aplicată Companiei de Apă este "pentru evacuare de ape uzate în canalul Mureşel, conform OUG 195/2005". 

Compania de Apă Arad este operator regional care prestează servicii publice de alimentare cu apă potabilă, colectează şi epurează apa uzată pe bază de contracte de concesiune. Principalul acţionar este Consiliul Judeţean Arad, cu 93 % din acţiuni, restul de acţiuni fiind deţinute de oraşele Arad, Nădlac, Pecica, Lipova, Sântana, Curtici şi Pâncota. 

În ultimii ani, locuitorii mai multor cartiere din Arad au reclamat faptul că poluarea canalului Mureşel provoacă mirosuri greu de suportat mai ales pe timpul verii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.