Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de comenzi online Just Eat Takeaway.com cumpără Grubhub pentru 7,3 miliarde de dolari

https://dbonline.ro/
Pachete mancare

Compania de comenzi online Just Eat Takeaway.com a anunțat că va prelua compania americană Grubhub Inc într-o afacere care, dacă va fi finalizată, ar crea cea mai mare companie de livrare a alimentelor din lume, cu excepția Chinei, anunță Reuters, anunță MEDIAFAX.

Acordul ar crea „o companie construită în jurul a patru dintre cele mai mari grupuri de profit din lume în ceea ce privește livrarea de alimente: SUA, Marea Britanie, Olanda și Germania”, au declarat companiile într-un comunicat comun.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă

Pentru Grubhub, acordul oferă o scăpare de la preocupările antimonopol, care au afectat negocierile sale cu divizia Uber Eats a companiei Uber Technologies Inc.

Uber A discutat cu Grubhub în mai o potențială tranzacție. Într-o declarație, Uber a spus că industria de livrare a alimentelor are nevoie de consolidare, dar „asta nu înseamnă că suntem interesați să facem o afacere, cu orice preț, cu vreun jucător.”

Rapoartele media despre oferta Uber au determinat Just Eat Takeaway să vină cu propria sa ofertă, a declarat pentru Reuters CEO-ul grupului Grubhub, Matt Maloney, într-un interviu telefonic.

Takeaway, cu sediul în Olanda, a achiziționat Just Eat în ianuarie pentru 7,8 miliarde de dolari.

Firma europeană a prezentat o ofertă „la un preț care a făcut decizia foarte ușoară”, a spus Maloney. Acordul oferă, de asemenea, Grubhub „forță și flexibilitate financiară”.

Citește și: Traian Băsescu s-a trezit cu plângere penală, după semnalul apocaliptic dat Poliției și Jandarmeriei

Just Eat Takeaway a spus că se așteaptă să finalizeze tranzacția în primul trimestru al anului 2021, în așteptarea aprobării acționarilor și a autorităților de reglememtare.

Just Eat Takeaway a avut venituri în 2019 de 1,5 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari), comparativ cu 1,2 miliarde de euro ale Grubhub.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.