Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de distribuţie Aquila investeşte peste 220.000 euro în montarea unei centrale fotovoltaice la Ploieşti, cu o capacitate totală de 230 Kw

Pinterest
panouri fotovoltaice

Aquila, companie de distribuţie de bunuri de larg consum, anunţă că investeşte peste 220.000 de euro în extinderea centralei fotovoltaice inaugurate în acest an şi în ridicarea unei noi centrale în Ploiesti, cu o capacitate totală combinată de 230 Kw.

”Aquila, unul din liderii pieţei de distribuţie de bunuri de larg consum, îşi eficientizează fluxurile energetice şi investeşte peste 220.000 de euro în extinderea centralei fotovoltaice inaugurate în acest an şi în ridicarea unei noi centrale în Ploiesti, cu o capacitate totală combinată de 230 Kw”, anunţă compania.

Centralele fotovoltaice se  situează în Ploieşti şi vor reduce nivelul emisiilor de CO2 aferente energiei electrice cu peste 113 tone pe an.

„Punem accentul pe sustenabilitate în multiple arii de activitate, iar sustenabilitatea energetică este una dintre priorităţile-cheie. Pentru un plus de eficienţă, previzibilitate şi control, am ales să investim accelerat în aria centralelor fotovoltaice. Ne susţinem, astfel, un nivel previzibil de cost, ne putem menţine angajamentele de calitate şi performanţă şi, în acelaşi timp, ne reducem amprenta asupra mediului, prin diminuarea consistentă a emisiilor”, declară Razvan Bagherea, director Organizare şi Resurse Umane, Aquila.

Investiţia este repartizată astfel: peste 202.000 euro investiţi în ridicarea centralei fotovoltaice inaugurată anul acesta cu o capacitate de 100 Kw şi în extinderea sa, recent pusă în funcţiune, cu o capacitate adiţională de încă 100 Kw. Întreaga investiţie se va amortiza în trei ani; aproximativ 20.000 euro investiţi în ridicarea unei noi centrale, cu o capacitate de 30 Kw, ce deserveşte sediul social al Aquila, urmând ca investiţia să se amortizeze în 3,5 ani.

Centrala fotovoltaică, recent extinsă la o capacitate totală de 200Kw, va duce la o reducere cu 60% a cantităţii de energie electrică achiziţionată pentru locul respectiv de consum, în timp ce a doua investiţie, situată la sediul social al Aquila, va genera, la rândul său, economii de aproximativ 27% din cantitatea de energie electrică achiziţionată pentru acest loc de consum.

În prezent, mai mult de jumătate din energia electrică consumată de Aquila provine din surse regenerabile.

Fondată în 1994 şi cu o echipă de aproximativ 3.000 de angajaţi, Aquila este unul din liderii pietei de distributie de bunuri de larg consum din Romania, operând şi în Republica Moldova. Aquila oferă partenerilor săi soluţii integrate de distribuţie şi logistică, prin vânzarea de produse şi servicii complementare. Veniturile grupului au crescut cu 13%, ajungând la 1,930 miliarde lei, la finalul anului 2021. Aquila a înregistrat un profit net de 71 milioane de lei la 31 decembrie 2021, în creştere cu 30% faţă de 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.