Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de telefonie din Spania a limitat achiziționarea de echipamente Huawei pentru tehnologia 5G

TechNews
Huawei

Compania de telefonie din Spania Telefonica intenționează să reducă drastic cantitatea de echipamente pe care le cumpără de la gigantul tehnologic chinez, Huawei, pentru rețelele sale mobile de nouă generație din Europa (5G), transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Astfel, cel de-al patrulea grup de telecomunicații din Europa va cumpăra de la mai mulți furnizori diferite piese pentru tehnologia 5G.

Alegerea producătorilor pentru echipamentele de rețea 5G a devenit un subiect politic de când Washingtonul a emis o interdicție de export pentru Huawei, liderul pieței globale, dar decizia Telefonica a fost „o hotărâre pur tehnică”, a declarat Enrique Blanco, directorul general al companiei.

Alexandru Cumpănașu îi îndeamnă pe susținători la calm: 'Dragi cumpănași, deocamdată nu am ce să reproșez DNA'

Până acum, Telefonica s-a bazat în totalitate pe Huawei pentru rețelele sale de bază 4G, dar, sub noua strategie, aceasta va dispărea până în 2024.

„Când echipamentul întreg provine de la un singur furnizor, probabilitatea ca o mică defecțiune să oprească întreaga rețea este mare”, a spus Blanco, potrivit sursei citate.

Potrivit acestuia, Telefonica nu a văzut o dovadă concretă care să susțină afirmațiile președintelui american Donald Trump, potrivit cărora echipamentele Huawei nu sunt sigure, însă protecția datelor a fost factorul motivant al companiei, în urma căruia a decis să aleagă mai mulți furnizori pentru tehnologia 5G.

În acest fel, „niciun producător, indiferent de naționalitatea lui, nu are toate informațiile în sistem”, a explicat Blanco.

Compania cu sediul în Madrid va continua să cumpere de la Huawei dispozitivele și antenele care conectează smartphone-urile la rețeaua mobilă, echipamente care necesită cea mai mare parte din costuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.